Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Sziromszív
A Stephans dom belseje, Topor M.
Ennyi nem elég!
2012-05-09 Forrás: Parókia.hu
Már több mint 9 ezer önkéntes jelentkezett a Szeretethídra, de még várják a többi segítő felkiáltójelet. A regisztráció hivatalosan május 10-én, csütörtökön zárul.
Legyetek felkiáltójellé!

Május 18–19-én határokon innen és túl az önkéntesek nem csak azért mozognak, hogy saját egészségükért tegyenek valamit. A Szeretethíd is jó alkalom arra, hogy felhívjuk a körülöttünk élők figyelmét, lehet mit tenni, segíteni – mondta portálunknak Fehér Eszter, a Kárpát-medencei református önkéntes napok főkoordinátora.

Áthidalva

Épül a híd a generációk között is, egyre több ifjúsági csoport, óvodások és iskolások vállalnak szolgálatot az idősek felé.
Nagyon sok szociális tevékenységre számítunk. Vannak, akik idősotthonban adnak műsort, mások az idős gyülekezeti tagok kertjét segítenek rendbe rakni, de van olyan is, aki ez alkalommal a nagy bevásárlás gondját veszi le a hajlott korúak válláról – ismertette Fehér Eszter.


Ennyi nem elég?

9300 résztvevője már biztosan lesz a Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napoknak, feladat azonban akad még annak is, aki most akar jelentkezni.

"Óvodák, bölcsődék, játszóterek, parkok várják, hogy megszépítsük, kifessük őket látogatóik örömére. Segíts TE is!" – olvasható a Szeretethíd honlapján. Budapesten még folyamatosan várják a Református Zenei Fesztiválra is a segítőket. A vidéki jelentkezőket az egyházmegyei koordinátorok osztják be, náluk is lehet érdeklődni az elvégzendő feladatokról.

A regisztráció hivatalosan május 10-én zárul, de annak sem kell elkeserednie, aki szűknek érzi a határidőt.

– Még mindig elég sokan jelentkeznek, így valószínűleg kitolódik a 10-ei határidő, csütörtök után pár napig még lehet regisztrálni – árulta el a főkoordinátor.


Lesz hangerő!

Budapesten a rendezvény megnyitója május 18-án, pénteken 14 órakor kezdődik a Dunamelléki Református Egyházkerület székháza előtt (Ráday utca 28.). Rövid beszéddel köszönti a résztvevőket a Szeretethíd két fővédnöke: Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke; valamint Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke. A megnyitón közreműködik a Veszprémi Légierő Zenekara is.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép