Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Fény
Szerencse
Velünk az Isten – Adventi Udvar Székesfehérváron
2008-12-23 Forrás: Magyar Kurír
A negyedik gyertya lángja is fellobbant a Székesfehérvári Püspökség Adventi Udvarában a kézműves és jótékonysági vásár utolsó napján, a karácsonyváró programsorozat zárórendezvényén.
A tatabánya–bánhidai katolikus óvodások betlehemes játékot adtak elő és bemutatták harmadik zenei CD-jüket az udvarba látogatóknak. Ugrits Tamás irodaigazgató Lukács evangéliumából az angyali üdvözlet sorait idézve beszélt az emberiségnek szóló legfontosabb hírről. Sokféle hírt hallunk ma, sokféle formában. A média, a mobiltelefon, az internet világában sokféle információ jut el hozzánk. A legtöbbjét hamar elfelejtjük, másnapra az újabbakkal foglalkozunk. Csak egyetlen hír van, amely ugyanúgy szólt apáink, nagyapáink, elődeink idejében is, s ez örök hír maradt: Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta értünk. Adventi készületünk igazi célja: átadni az egyetlen örömhírt: Velünk az Isten! – fogalmazott Ugrits Tamás.

Spányi Antal püspök az utolsó gyertya meggyújtása előtt így összegezte az adventi készület lelki programját: igyekeztünk figyelni az igazi várakozásra, megújítani hitünket, és újra megtalálni az örömöt és a reményt életünkben. „Közel vagyunk a beteljesedéshez, Krisztus születéséhez. Tekintsünk az egyszerű jászolra, ahol a kisdedet egyszerű emberek veszik körül. Mária és József a maguk egyszerűségében Isten eszközévé váltak az egész világ megváltására. A pásztorok és a bölcsek, akik az egész emberiséget képviselték, ezt az igazi örömet tapasztalhatták meg, és nem a mai világ örömét. Nem a pénzt, a gazdagságot, hanem az igazi szeretet örömét” – mondta a főpásztor.

Befejezésül azt kérte, hogy ebben a néhány napban, a karácsonyig tartó időszakban figyeljünk örömeinkre. Ha nem is úgy alakult az életünk, ahogy szerettük volna, az örömhír akkor is jelen volt. Isten mindenkinél előbb szeretett bennünket, csak észre kell vennünk szeretetét. Ezekkel a gondolatokkal és a Rorate coeli közös eléneklésével zárultak be az ünnepi udvar kapui.

Az Adventi Udvar negyedik hétvégéjéről képgaléria tekinthető meg a Székesfehérvári Egyházmegye honlapján.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép