Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Máriabesnyői búcsú
Kolozsvári Szent Mihály templom  13.
Szállodasor épülne a Tábor hegyén
2008-12-23 Forrás: Magyar Kurír
Meg kell óvni a szent helyeket a kereskedelmi beruházásoktól – figyelmeztetett a szentföldi ferences kusztosz december 18-án, a szent helyekről és az egyházi ingatlanok tulajdonlásáról szóló jeruzsálemi konferencián.
Pierbattista Pizzaballa szerint a tervezett izraeli projektek – mint például a Galileai-tó köré építendő parti sétány vagy a Tábor hegyén létesítendő szállodasor – nem sértenének egyházi ingatlant, de „a hely szentségét" annál inkább. „Nem tudom elképzelni Kafarnaumot a tótól elválasztva. Nem tudok elképzelni egy szupermarketet vagy bevásárlóközpontot a názáreti Angyali üdvözlet-bazilikával szemben" – fogalmazott a ferences kusztosz.

Pizzaballa a parti sétányt csakis úgy tartja megvalósíthatónak, ha az megkerüli Kafarnaumot és azokat a településeket, ahol Jézus galileai működése idején hosszabban tartózkodott – írja a CNS.

Az egyház a palesztin oldalon is hasonló problémával szembesül: a Palesztin Hatóság kereskedelmi parkoló építését engedélyezte a Nyugati Parthoz tartozó Betánia szélén, ahol Jézus feltámasztotta Lázárt. „Ezek a helyek szerte a világon hívők milliárdjai számára fontosak" – szögezte le a ferences kusztosz.

Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép