Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Stróbl Alajos:  Assisi Szent Ferenc
Jézus ábrázolás
Mindenkinek közvetítenünk kell Krisztus szeretetét
2012-05-21 Forrás: Magyar Kurír
Az Egyház missziós küldetéséről beszélt Erdő Péter bíboros a 40. nagymarosi ifjúsági találkozó záró szentmiséjén. Jézus Krisztus mennybemenetele után küldetést adott követőinek. Mindenkinek hirdetnünk kell az evangélium örömhírét. Azért bízza a missziós küldetést az Egyházra, hogy Krisztushoz vezesse el az embereket. Minden embernek fel kell ezt kínálni – mondta a bíboros.
Jézus Krisztus azonban nemcsak missziós parancsot adott, hanem megadta a feladatokhoz szükséges erőt, segítséget, a Szentlélek erejét. Figyeljünk Rá – fogalmazott Erdő Péter, és Isten áldását kérte a magyar katolikusok minden nemzedéke – fiatalabbak és idősebbek – számára e küldetés teljesítéséhez.

Az új evangelizáció évében megrendezett tavaszi találkozó témája önmagunk evangelizációja volt. A bevezető előadást Bokros Levente ceglédi plébános tartotta: az újraevangelizáló fogalmát magyarázta az egybegyűlteknek. Mint mondta az európai egyház elfáradt, újra kell tanulni a lépéseket – ez maga az újraevangelizáció. Ezt az újratanulást önmagunkon kell kezdeni, vissza kell térnünk Istenhez.

A főelőadás után különféle helyszíneken fakultatív programok várták az érdeklődőket.

A találkozó programjait a Mária Rádió élőben közvetítette, az előadások és a szentmise meghallgatható a rádió honlapján.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép