Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Három gyertya
oltár
Bepereli Obamát 43 katolikus szervezet
2012-05-23 Forrás: Magyar Kurír
Bepereli az Obama-kormányt Amerikában 43 katolikus egyházmegye és más katolikus szervezet a kötelező fogamzásgátlási biztosítás mint a vallásszabadság ellen tett lépés miatt. Timothy Dolan bíboros, New York-i érsek a perindítást olyan szükséges lépésként értékelte, amely felmutatja az egyház egységét a vallásszabadság megvédésének érdekében. Május 21-i közleményében az Egyesült Államok püspöki konferenciájának elnöke leszögezte:
próbáltak tárgyalni a kormányzattal és a kongresszussal is, amiről nem mondtak le, de az idő telik, miközben függőben vannak az alapvető jogok, és így veszélyben vannak az egyház szolgálatai.

Maga a püspöki konferencia egyébként nincs a perindító szervezetek közt. A vita még januárban kezdődött. Obamáék köteleznek minden intézményt arra, hogy kössön egészségügyi biztosítást munkatársainak, a biztosításnak pedig kötelezően magában kell foglalnia a sterilizációt, abortusztablettát, fogamzásgátlót. Az intézkedés miatt akár be is zárhatnak a katolikus kórházak, iskolák és más, nem csupán vallási igényeknek eleget tevő intézmények.

Az intézkedés ellen eddig tizenegy pert indítottak, most a 43 egyházmegye, iskola és kórház újabb tizenkét eljárást indított szerte Amerikában. Az egyházmegyék közt ott van maga a New York-i érsekség is. Úgyszintén a perindítók közt található több katolikus egyetem, így például a The Catholic University of America, a University of Notre Dame és a Franciscan University of Steubenville is – írja a Mandiner keresztény címlapja.

Tematikus keresztény címlapot indított a Mandiner
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép