Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Rosa Mystica
Medjugorje kegytemplom
Európai püspökök a vasárnap védelméért
2008-12-24 Forrás: Református Egyház
"Világunkban veszély fenyegeti a vasárnapot" ezt a címet kapta az a francia püspökök közleménye, amely kiegészítésül szolgálhat a munkaidőt szabályozó, most készülő hivatalos európai irányelvhez - tudjuk meg a Zenit tájékoztatásából.
A főpásztorok mindenekelőtt a vasárnap tiszteletére hívják fel a figyelmet. Ez a nap ugyanis a pihenésre, a családi együttlétre, a barátokkal való kapcsolattartásra, a kulturális életre és egyéb szabadidős tevékenységekre szolgál. A modern világ elvárásai a gazdasági fejlődésérdekében egyre megsokszorozódnak, ami egyben elfeledteti a vasárnap, mint ünnep és lelki nap régóta megtartott tiszteletét. Mint ahogyan azt a püspökök is leszögezik, a vasárnap az Úr napja, és az Ő tiszteletére szolgál. Ezen kívül lehetőséget ad a lelki élet elmélyítésére, és a családdal való együttlétre. A vasárnapi pihenőnap védelmében a francia főpásztorok emlékeztetnek rá, hogy "az ember nemcsak kenyérrel él". Az egyház szolgálni kívánja a társadalmat, hogy az megtalálja az utat egy emberségesebb élet megteremtéséhez. A vasárnap, mint ünnepnap védelméhez Piotr Mazurkiewicz atya, a COMECE főtitkára is támogatását adta. Ez a COMECE (Európai Közösség Püspöki Konferenciáinak Bizottsága) és a CCEE (Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa) szerint is elengedhetetlen egy olyan Európa megteremtése érdekében, amely megvédi a dolgozókat és azok családjait. "Fontos egyben az is - nyilatkozta a COMECE főtitkára -, hogy az egyházak, szakszervezetek és szociális intézmények szükség esetén egységesen és egyetértésben lépjenek fel az alapvető szociális jogok védelmének érdekében."
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép