Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Fa feszület
Szent István zászlaja
Pünkösdre teljesedett ki a Mária-út
2012-05-27 Forrás: Erdély.ma
Az első hivatalos zarándokút augusztusban indul a Mariazellt Csíksomlyóval összekötő Mária úton. Elkészült az utolsó szakasz is, így teljessé vált a magyar Mária-út. A zarándokok számára kijelölt útvonal a Kárpát-medence Mária-kegyhelyeit köti össze az osztrák Mariazelltől Csíksomlyóig.
Bár az első hivatalos zarándoklat csak augusztusban indul, aki szeretne, már most is útra kelhet.

Az első zarándokok már birtokba vették a Mária-út nyugati szakaszát. Az osztrák-magyar határon átvezető út nemrég készült el. Mostanra táblák, útjelek mutatják, merre visz a Mária-zarándoklat. A legújabb szakasz az osztrák Mariazellt köti össze a Vas megyei Celldömölkkel. Itt csatlakozik a Csíksomlyóba vezető fő zarándokúthoz. Ezzel válik teljessé a Mária-út.

Szabó Tamás a Mária Út Közhasznú Egyesület elnöke elmondta: az út készen van, augusztus 15-én Erdő Péter bíboros úr fogja Esztergomban megáldani, átadni, de már most elindulhat rajta bárki.

A teljes Mária-út Mariazelltől Csíksomlyóig ezernégyszáz kilométer hosszú. A zarándokút mentén a nemzetközi vallási turizmus megélénkülését várják, ennek ugyanis Európában már hagyományai vannak. Az első szervezett zarándoklat augusztus közepén indul Budapestről, és szeptember 8-án érkezik meg a mariazelli bazilika búcsújára.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép