Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Mátra ősszel.  Topor Márta
Konfetti
XVI. Benedek megérkezett Milánóba, a Családok VII. Világtalálkozójára
2012-06-01 Forrás: Vatikáni Rádió
A Szentatya június 1-jén, pénteken 4 órakor indult a Vatikánból és 5 órakor érkezett meg az észak-olaszországi Lombardia tartomány székvárosába, Milánóba, hogy részt vegyen a május 30-án megkezdődött Családok Világtalálkozóján.
Benedek pápát Milano Linate repülőterén Angelo Scola milánói bíboros érsek, Ennio Antonelli bíboros, a Család Pápai Tanácsának elnöke, Dionigi Tettamanzi bíboros, nyugalmazott milánói érsek és az olasz politikai élet vezéralakjai fogadták. Köztük Mario Monti szenátor, olasz miniszterelnök, Francesco Maria Greco, Olaszország szentszéki nagykövete, és Giuliano Pisapia milánói polgármester.

A Szentatya érkezését követően a milánói Dóm-térre hajtat, ahol találkozik a város lakosságával. Az olasz gótika egyik legcsodálatosabb mesterműve, a vatikáni Szent Péter bazilika után Olaszország második legnagyobb temploma. A milánói dóm előtti eseményen köszöntő beszédet mond a város polgármestere, majd Angelo Scola bíboros, milánói érsek. Ezt követően XVI. Benedek pápa szól a nagy számban összegyűlt családokhoz, jelenlévőkhöz. A találkozó után a Szentatya a milánói érsekség épületéhez megy, majd este fél 8-kor részt vesy a Családok VI. Világtalálkozójának keretében a tiszteletére rendezett hangversenyen a Milánói Scalában.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép