Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Szent Krisztina
Mária ábrázolás
Egyházmegyei ifjúsági találkozót tartottak Nagyváradon
2012-06-05 Forrás: Erdély.ma
Június 2-án a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye idei ifjúsági találkozóján közel 500 fiatal gyűlt össze. A résztvevők nemcsak a helyi, hanem a szomszédos Temesvári Egyházmegyéből és a Vajdaságból is érkeztek.
Tanúságtétel, hitvallás volt a fiatalok vonulása a kereszt nyomában a Szent László Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont épületéből a székesegyházba. Énekkel és imával tettek tanúságot hitükről a nézelődő lakosok előtt. A székesegyházba érve a menet elcsendesült és a találkozó moderátora, Szabó Ervin segített ráhangolódni a szentmisére.

A harangok zúgása jelezte a szentmise kezdetét, amelyet Böcskei László megyéspüspök mutatott be hálaadásul az összegyűlt fiatalokért. A zenei szolgálatot az Ébredés zenekar, valamint a Szenvedő Krisztusról Nevezett Missziós Nővérek vezette román ajkú csoport látta el.

A felolvasott evangéliumi rész Szent Máté könyvéből hangzott el, amely a földi javak mulandóságára és a szerető Isten gondviselésére mutatott rá: „Ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, s ezeket mind megkapjátok hozzá!”. Néhány hétköznapi, egyszerű, de mégis szimbólum jelleggel bíró tárgy segítségével rajzolódott ki a találkozó mottója „Örüljetek az Úrban szüntelenül!” (Fil 4,4), és szimbóluma: egy mosoly, ami a nap folyamán sokak arcán visszatükröződött.

A szentmise után korosztályok szerint kiscsoportos beszélgetésre került sor, az ebéd elköltése után pedig ismerkedő játékok, a témához kapcsolódó beszélgetések következtek, végül szórakoztató játékokkal fejeződtek be a kiscsoportos tevékenységek. A találkozót lezáró kulturális programban az Ébredés zenekar félórás koncertje, tánc szerepelt illetve triál-kerékpár bemutató szerepelt.

Mindezek végén Vakon Zsolt ifjúsági lelkész köszönte meg a fiatalok részvételét, majd jó utat kívánva nekik a jövő évi egyházmegyei ifjúsági találkozóra is meghívta őket – tájékoztatta szerkesztőségünket Ertsey Melinda pasztorál asszisztens.

Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép