Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Csendesség
Rubens: Krisztus a latrok között
Isten ajándéka
2008-12-24 Forrás: Evangélikus Egyház
A rohanó és elanyagiasodó világunkban fontos, hogy egy-egy pillanatra megálljunk és a szeretetre gondoljunk. Erre hívja fel a figyelmet karácsony előtt a három történelmi egyház képviselője. Csak az Isten szeretete segíthet át bennünket a nehézségeken.
A karácsony üzenetét a Teremtés könyvében találjuk. Ádám és Éva bűnbeesése lett az akadály az ember és az Isten közötti úton.

- A karácsonyfa szimbolizálja a jó és a rossz tudásának fáját, amiről engedetlenül ettek, azért, hogy tudjanak jót és rosszat. És ettől kezdve megromlott az Isten és ember közötti viszony - mondja Fábry Kornél katolikus plébános.

A karácsony üzenete kétezer év alatt nem változott. Az Isten azért küldte Jézust, hogy az embernek váltsága legyen. A szeretet lett emberré.

- Rajta keresztül találhatunk vissza az Istenhez, és csak azt tudom mondani: az egyház és saját magam részéről, hogy ezt az Urat keressük. Mert, ha ezt megtaláljuk, akkor lesz igazi karácsonyunk, és akkor lehet boldog ünneplésünk - fogalmaz Perpék Attila református lelkész.

Az Isten szeretetétől semmi nem választhat el minket, csak saját magunk.

- Azt a csomagot, amit az Isten küldött, nem bontjuk fel, mert meg vagyok róla győződve, hogy a karácsony csodája az, hogy az Isten üzenetet küld, hogy velünk akar lenni. És mi egy kicsit átalakítjuk ezt az ünnepet a saját ünnepünkké, ami nem baj - érvelt Szemerei János evangélikus lelkész.

A lelkész hozzátette: az is fontos, hogy egymás iránt kifejezzük a szeretetünket. De kevesebb az ünnepünk, ha Isten ajándékát nem fogadjuk el.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép