Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Gabriella napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Néri Szent Fülöp
Márton Áron püspök  TSGY.
Gyülekezeti célt szolgálna az egykori tanító lakás Pólyánban
2012-06-07 Forrás: Felvidék.ma
Nagy tervei vannak a pólyáni leány -egyházközségnek az idén megüresedett, de alapos felújítást igénylő egykori tanító lakással. Ha sikerül gyülekezeti összefogással annak legalább egy részét rendbe tenni, akkor télen már ott is tarthatnák az istentiszteleti alkalmakat. A teljes rekonstrukció azonban több ezer eurós kiadást igényel, amihez külső forrást is igénybe kell vennie az alig száz lelket számláló református gyülekezetnek.
Az egykori háromszobás, gyülekezeti tulajdonban lévő tanító lakást eddig egy család lakta, így korábban nem is gondolt arra a presbitérium, hogy azt közösségi célokra használja ki. Miután az idén az épület megüresedett, két választási lehetőség állt a pólyáni reformátusok előtt: vagy felújítják az alaposan lelakott helyiségeket vagy pedig - potenciális vevő hiányában - hagyják teljesen tönkre menni. Ez utóbbi lehetőséget végül elvetették és arra az elhatározásra jutottak, hogy ha nem is egyszerre, de fokozatosan rendbe teszik az épületet.

Első lépésként az épület legnagyobb helyiségét újítanák meg a gyülekezet alkalmai számára, ahol télen - a templomi fűtés hiánya miatt - az istentiszteleteket is megtartanák. Kicserélnék a nyílászárókat, új padlózatot tennének le, megújítanák a villanyhálózatot és a fűtést is korszerűsítenék. Molnár István lelkipásztor szerint a gyülekezet egy helyiség rendbetételével járó költségeket talán még tudná is fedezni a hívek adományaiból, de az épület többi részének a rekonstrukciójára már külső segítségre is szükségük lesz.

A gyülekezet bízik abban, hogy a munkálatokat már az idén el tudják kezdeni és télen már használatba veheti a megújult helyiséget, s a további felújítási munkálatok elvégzéséhez sikerül majd támogatót találni.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép