Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Septimus Severus-é
Caravaggio: Izsák feláldozása
Corpus Domini: pápai szentmise és körmenet Úrnapján
2012-06-07 Forrás: Vatikáni Rádió
A hagyományoknak megfelelően idén is az Eucharisztia ünnepén, amelyet a Szentháromság vasárnapját követő csütörtökön tartunk, XVI. Benedek pápa szentmisét mutat be a Lateráni Szent János bazilikában, majd úrnapi körmenetet vezet a Santa Maria Maggiore bazilikához. A Szentatya este háromnegyed 7-kor indul a Vatikánból és 7 órai kezdettel mutatja be Krisztus Szent Teste és Vére ünnepének alkalmából a szentmisét.
Az úrnapi körmeneten részt vesznek a Szent Sír Lovagrend és az eucharisztikus társulatok képviselői, elsőáldozó gyermekek, szeminaristák, szerzetesek és szerzetesnők, papok, valamint a plébániák hívei, egyházi mozgalmak és társulatok tagjai. Az ünnepi szertartást követően Benedek pápa este fél 10 után tér vissza a Vatikánba.

„A hívek ismerjék fel a Feltámadt Krisztus élő jelenlétét az Oltáriszentségben, amely elkíséri őket a mindennapi életben” – szól a Szentatya június havi imaszándéka.

Az Eucharisztia Isten szentsége, aki nem hagyja magára teremtményét, hanem mellé áll és utat mutat neki. Isten ugyan szabadnak teremtette az embert, de nem hagyta egyedül. Ő maga vált úttá számunkra: eljött, hogy együtt haladjon velünk és segítsen a helyes ösvény kiválasztásában és végigjárásában – hangzott a Szentatya 2007-ben mondott úrnapi homíliája.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép