Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

XVI. Benedek
Jézus ábrázolás
Cigány lelkipásztorkodás
2012-06-19 Forrás: Vatikáni Rádió
„Opening Doors” (Kinyíló ajtók) címmel a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia cigány lelkipásztorkodásért felelős bizottsága, és a Renovabis német egyházi segélyszervezet első alkalommal rendezi meg nemzetközi szemináriumát, amely a közép-és kelet-európai cigányok integrációját szolgáló tervezetekről szól. Az eseményt Egerben tartják az Érseki Hittudományi Főiskola Szent János Házában ezekben a napokban.
únius 19-én, kedden felszólalt többek között Gabriele Bentoglio atya, az Elvándorlók és Úton lévők Pápai Tanácsának altitkára ismertetve a katolikus egyház törekvéseit a cigányok érdekében. Az egyház elsősorban lelkipásztori ellátást biztosít, amely spirituális, szentségi és liturgikus dimenziókban valósul meg, továbbá részt vesz a cigányokat érintő szociális problémák megoldásában is, mint pl. a lakhatási gondok és a nevelés-oktatás.

Bentoglio atya beszédében részletesen ismertette az olyan egyházi szervezetek, mint a CCEE (Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa) és a COMECE (Európai Unió Püspöki Konferenciái Bizottsága) tevékenységét. Kifejtette továbbá XVI. Benedek pápa magisztériumának fontosabb irányelveit is a cigányokra vonatkozólag.

Az egyház az utóbbi évtizedekben nagy figyelmet szentelt a cigányok integrációjára és az életfeltételeik javítását szolgáló módszerek kidolgozására – mondta beszédében a pápai dikasztérium altitkára. Az egyház emellett számos találkozót kezdeményez a cigányellenes viselkedés megfékezése érdekében, amely jelenség Európában egyre inkább terjedőben van. A cigányok integrációjának útján el kell ismerni minden ember méltóságát az egyenlőség jegyében – hangsúlyozta végül Bentoglio atya.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép