Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Jácint napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Tavirózsa
Mindenki hallja
XVI. Benedek pápa sürgető felhívása Szíria érdekében
2012-06-21 Forrás: Vatikáni Rádió
A Szentatya a Keleti Egyházakat Segítő Mű, a ROACO tagjaihoz intézett beszédében arra kérte a nemzetközi közösséget, hogy minden erőfeszítésével törekedjen az erőszak felszámolására Szíriában, illetve biztosítsa a humanitárius segítségnyújtást a lakosság számára. A segélyszerv 80 képviselője hétfőtől szerdáig tartotta 85. közgyűlését Rómában elnöke, Leonardo Sandri bíboros, a Keleti Egyházak Kongregációjának prefektusa vezetésével.
A pápa több nyelven mondott beszédében franciául utalt rá, hogy Szíriát már régóta sújtja az erőszak és a válsághelyzet. Fennáll az egész országot, sőt térséget negatívan érintő általános konfliktus kirobbanásának veszélye.

A pápa felemelte szavát az ország lakossága érdekében: biztosítsák humanitárius ellátásukat, beleértve azokat is, akik hazájuk elhagyására kényszerülnek és a környező országokban keresnek menedéket.

„Imánk, elkötelezettségünk és Krisztusban megvalósuló konkrét testvériségünk, mint vigasztaló balzsam segítse őket, hogy ne veszítsék el a remény világosságát a sötétségnek ebben az időszakában. Eszközölje ki Istentől a felelősök számára a szív bölcsességét, hogy megszűnjön a vérontás és az erőszak, amely csak fájdalmat és halált hoz” – mondta a Szentatya. Az erőszak helyébe lépjen a kiengesztelődés, az egyetértés és a béke.

A pápa arra buzdította a kongregációt: továbbra is tartson ki karitatív tevékenységében, hogy a Szentföld és az egész közel-keleti térség megfelelő spirituális és anyagi támogatásban részesülhessen. A jelenlegi gazdasági-társadalmi válság még aggasztóbban sújtja a világ kedvezőtlen helyzetben lévő országait. Ez különös érvényes a Közel-Keletre, az ősi keresztény hagyományok anyaföldjére, bizonytalanságot keltve egyházi, ökumenikus és vallásközi téren is.

A ROACO tagjai legyenek ékesszóló jelei a cselekvő szeretetnek, amely Krisztus szívéből fakad és megmutatja a világnak az egyház igazi identitását és küldetését, ami nem más, mint a Szeretet-Isten szolgálata.

XVI. Benedek pápa utalt rá, hogy a Hit éve számos útmutatást nyújt majd a ROACO számára, végül Mária közbenjárásáért fohászkodott. A Szűzanya kísérje mindig a keleti egyházakat és őrködjön a pápa közelgő libanoni apostoli látogatása felett is, amellyel pecsétet tesz a Közel-Kelettel foglalkozó különleges püspöki szinódusra.

A pápa a libanoni helyi egyháznak, valamint az egész nemzetnek szóló atyai és testvéri üdvözletével zárta a Keleti Egyházakat Segítő Mű közgyűléséhez intézett beszédét.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép