Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Pál napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

B.U.É.K.  (A)
Jézus megmutatja sebeit a hitetlen Tamásnak
Hazatér Rómából Ruppert József
2012-06-25 Forrás: Magyar Kurír
A római magyar közösség júniús 24-én, a vasárnapi szentmisén búcsúzott Ruppert József piarista atyától, aki 21 éven át élt és dolgozott Rómában és most elöljárói döntése alapján hazatér Magyarországra, a budapesti piarista rendházba.
A Piarista Rend generális asszisztenseként került ki Rómába, kezdetben Közép Európa, később Olaszország is hozzá tartozott. Ezzel párhuzamosan rendi általános posztulatorként piarista boldoggá- és szenttéavatási ügyeket intézett.

Rendi megbízatásai mellett a Szent István Alapítvány elnöke és a zarándokház igazgatója, a Pápai Magyar Intézet Vigilancia Bizottságának tagja, majd 2007-től elnöke volt. 14 éven keresztül lelkipásztorként gondozta a firenzei magyar közösséget is, és felkarolta a magyar boldoggáavatási ügyeket is. Nem csak azokkal az ügyekkel törődött, amelyeknek ő volt a posztulatora. Számos ügy annak köszönheti, hogy célba ért, hogy Ruppert József a háttérből mozgatta és segítette az ügyet.

Munkája elismeréseként a magyar kormány 2009-ben a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztjét adományozta neki.

Az utolsó római magyar szentmisének bensőséges hangulatot adott, hogy Ruppert József június 25-én ünnepli 70. születésnapját, amely alkalomból köszöntötte öt a közösség - tájékoztatta szerkesztőségünket Németh László.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép