Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

A Tiszánál, Topor M.
Topor Márta: Szt. Pál alabástrom ablakai
Interjú Latorcai Csaba helyettes államtitkárral
2012-06-28 Forrás: Vatikáni Rádió
Egyháztörténeti, és pasztorális tanácsadás-szervezetfejlesztés mesterszak a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán
2010 óta működik Szegeden a Gál Ferenc Hittudományi Főiskola keretein belül a keresztény egyház- és művelődéstörténeti – amely a római pápai egyetemek hasonló képzéseinek mintájára jött létre –, továbbá a pasztorális tanácsadás és szervezetfejlesztés mesterszak. Az előbbi olyan szakemberek képzését tűzte ki célul, akik a keresztény egyetemes és a magyar egyháztörténet, illetve művelődéstörténet, továbbá a rokon és segédtudományok területén szerzett ismereteik birtokában képessé válnak az egyház és művelődéstörténet mesterség gyakorlására. A szakon diplomát szerzők a keresztény kulturális, oktatási, és tudományos életben is alkalmazhatják tanulmányaik során megszerezett ismereteiket.

A pasztorális tanácsadás és szervezetfejlesztés mesterszak célja, hogy gyakorlati és elméleti felkészítést nyújtson a hátrányos helyzetű, sérült embertársaink személyre szabott szolgálatára, az eredményes vezetésre egyéni, kisközösségi és szervezeti szinten egyaránt, a vallási helyzet adta kihívások kreatív és eredményes megválaszolására.

Mindkét szakon oktat Latorcai Csaba, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, akit megkértünk, hogy ismertesse a két éve működő mesterszakok felépítését, célkitűzéseit, valamint a szakokon oktató egyházi és világi tanárok csoportját, akik közül többen is Rómában végezték tanulmányaikat különböző pápai egyetemeken.

Bővebb információkat kaphatnak a Gál Ferenc Hittudományi Főiskola honlapján:

http://www.gfhf.hu

Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép