Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Vác, Alsóvárosi temető, sérült sírkő (szya)
Körmenet
„Vigyétek el egyházmegyéitekbe a hiteles evangéliumi egység tapasztalatát!”
2012-06-30 Forrás: Vatikáni Rádió
XVI. Benedek pápa, június 30-án, szombaton délelőtt a főpásztorokhoz intézett többnyelvű beszédében hangsúlyozta annak a kapcsolatnak a jelentőségét, amely a püspökök és Péter utóda között áll fenn. Arra buzdította a főpásztorokat, akiknek Szent Péter és Pál ünnepén nyújtotta át a palliumot, hogy hittel és szeretettel támogassák közösségeiket, szolgálva az egész társadalom javát.
Az örömteli találkozón a világ minden részéről érkezett 43 metropolita érsek és kíséretükben lévő híveik jól kifejezésre juttatták az egyház látható egyetemességét.

„Kedves Testvérek! Vigyétek el közösségeitekbe ezeknek a napoknak a tapasztalatát: a buzgó lelkiséget és a hiteles evangéliumi egységet, hogy megérintve híveitek szívét, hatása kiterjedjen az egész társadalomra” – hangzott a pápa buzdítása. A Szentatya szüntelen imáiról biztosította a metropolita érsekeket. Végezzék örömmel és hűséggel püspöki szolgálatukat. Szeretetben építsék egyházmegyei közösségüket, segítsék híveiket, hogy egyre jobban megtapasztalják a Krisztus személyével való találkozás megújult lelkesedését.

Lengyelül XVI. Benedek pápa a pallium jelentőségére mutatott rá: a gyapjú vállszalag a Krisztussal való sajátos egység és a Péter utódával való szeretetközösség jele.

Franciául arra a kötelességükre emlékeztette a főpásztorokat, hogy mutassanak mindig példát a lelkipásztori gondjaikra bízott híveknek.

Spanyolul pedig annak a kívánságának adott hangot XVI. Benedek pápa, hogy váljanak egyre szorosabbá az egyes helyi egyházak és az Apostoli Szentszék közötti szeretetkapcsolatok.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép