Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
7 felhasználó online
0 tag, 7 vendégKépek a galériából

A lovas  sgy.
Templom vonulat
Német karácsonyi hangsúlyok: ne féljetek!
2008-12-27 Forrás: Református Egyház
Olyan időkben, amikor a krízis szó olyan gyakran hangzik el, mint ma, az egyházak és a keresztyének feladata az angyalok reménységet adó üzenetének felhangosítása: Ne féljetek! Ezt hangsúlyozta az EKD elnök-püspöke, Dr. Wolfgang Huber berlini szolgálatában.
Különösen sok fiatal és gyermek tartozik a szegények és az éhezők közé. A világot az a magatartásforma sodorta válságba, amit a személyes szabadság kihasználása, szabadosságba fordítása és a személyes felelősség elhanyagolása jellemez. A thüringiai tartományi evangélikus püspök, Christoph Kaehler a pénzügyi válság következményeire is kitért. Sötétség borul azokra a nőkre és férfiakra, akik nem tudják, hogy holnap lesz-e még munkahelyük, állásuk, illetve mivel, miként tudják gyermeküket ellátni, eltartani. A karácsonyi történet is sötétségben és ridegségben játszódott, de a betlehemi csillag beragyogta azt az éjszakát. Axel Noack szászországi püspök szerint a 2009. esztendő a rossz hírek éve lesz. Az egyháznak karácsonykor ezt kell elmondania: a veszteségekkel és a tényleges gondokkal szemben oda kell állítani Krisztus szolgálatának a tényét. Ő minden időben vigasztalást és erőt adott. Margot Kaessmann hannoveri püspöknő szerint karácsony értelme: Isten eljön a mi világunkba is. Az a tudat és hit jellemzi a keresztyén hitet, hogy tisztában vagyunk vele: soha nem vagyunk egyedül!
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép