Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Bogyiszló róm. kat. templom
pápa
Beszélgetés Erdő Péter bíborossal az évfordulók jelentőségéről, a papi hivatásról és a hit évéről
2012-07-04 Forrás: Magyar Kurír
Június 24-én fennállásának 250. évfordulóját ünnepelte a Szent Péter és Szent Pál tiszteletére felszentelt káli templom. Az ünnepi szentmisét Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek mutatta be, a környékbéli papság közreműködésével. Ebből az alkalomból készített Erdő Péter bíborossal interjút az egri Szent István Televízió.
A beszélgetésben szó esik a jubileumi események, évfordulók jelentőségéről a Magyar Katolikus Egyház életében. „Súlytalannak, értelmetlennek érezzük az életünket, ha nem állítjuk bele a múlt-jövő, tér és idő, Isten és a világ összefüggéseibe. Ezáltal nyer távlatot az élet, a jelen pillanat is gazdagabb lesz” – fogalmaz Erdő Péter.

A bíboros szól a papi hivatásokról, valamint a hit évéről. Idézi a Szentatya gondolatát: „a hit évében különösen is fontos hangsúlyozni, hogy lelki megújulásra van szüksége az Egyháznak, a katekézisnek pedig tartalomorientáltnak kell lennie.” Az embereknek mindig szem előtt kell tartaniuk, hogy „az élet sokkal több, mint amit az anyagi javakból összeadhatunk, és erre az érzésre minden nemzedéknek szüksége van” – mondta Erdő Péter bíboros.

A teljes interjú a Szent István Televízió honlapján nézhető meg.

http://szentistvantv.hu/index.php/features-mainmenu-35/hirek-esemenyek/18237-erd
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép