Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

XVI. Benedek
Eger ferences temploma
A brit püspökök határozottan elutasítják az eutanáziát
2012-07-07 Forrás: Vatikáni Rádió
Újra vita tárgy az Egyesült Királyságban az orvosi közreműködéssel elkövetett öngyilkosság legalizálása. A vitát az élet lezárásának megválasztásáért küzdő pártközi parlamenti csoport és a Méltóságos halál elnevezésű szervezet kezdeményezte. Országos konzultációt indítottak egy új törvényjavaslat kapcsán, amelyet Cameron miniszterelnök mutatott be. A kezdeményezés a Falconer-jelentés ajánlásait követi, amelyet januárban tettek közzé.
Ez azt kérte, hogy tegyék lehetővé a közreműködéssel elkövetett öngyilkosságot a végső stádiumban levő betegek számára, akik várható élettartama egy évnél kevesebb.

A Lord Falconer által vezetett bizottság szerint az orvosok számára engedélyezni kellene, hogy halálos mennyiségű orvosságokat írhassanak fel ezeknek a betegeknek abban az esetben, ha világosan kifejezték szándékukat életük megszakítására és rendelkeznek értelmi képességeikkel, valamint saját maguk veszik be ezeket az orvosságokat.

Nagyon keményen reagált a javaslatra Peter Smith southwarki érsek, aki bioetikai kérdésekkel foglalkozik és az angliai és walesi püspöki konferencia keresztény és állampolgári felelősség bizottságának vezetője. A július 4-én közzé tett jegyzékében a főpásztor rámutat: ez a legújabb kezdeményezése a sorban ennek a parlamenti csoportnak, amelynek javaslatait már számtalanszor visszautasította a parlament az utóbbi öt évben.

Az érsek utalt rá, hogy a brit orvosok társasága is a közelmúltban határozottan elítélte az érvényben levő törvény módosítását. A jelenlegi törvény alapvető célja, hogy védelmezze mindenki emberi méltóságát és óvja a legsérülékenyebb személyeket. A főpásztor figyelmeztet: ahelyett, hogy az emberek életének korai megszakítását javasolnák inkább arra lenne szükség, hogy a végső stádiumban levő betegeknek egyetemesen hozzáférhető és megfelelően finanszírozott a betegek szenvedését enyhítő ún. palliatív kezelést biztosítsanak.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép