Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Őzláb gomba  si.
Pantheon éjjszaka
A 2013-as Béke Világnap témája: Boldogok a békességszerzők – sajtóközlemény
2012-07-16 Forrás: Vatikáni Rádió
XVI. Benedek pápa a következő, 2013. január 1-jén esedékes, 46. Béke világnap témájául a következőt választotta: „Boldogok a békességszerzők” – adja hírül a Iustitia et Pax Pápai Tanács sajtóközleménye. A Szentatya évenkénti üzenetének célja a hívek és minden ember bátorítása a felelősségvállalásra a béke építése érdekében.
Az üzenet ezért az emberi lényből kiindulva átöleli a béke fogalmát sokszínűségében és teljességében. Szól a belső és külső békéről, majd kiemeli a jelenlegi antropológiai válságot, a nihilizmus természetét és következményeit, továbbá érinti az ember alapvető jogait, köztük a lelkiismereti szabadságot, a szólásszabadságot, és vallásszabadságot – olvasható a vatikáni dikasztérium közleményében.

Az üzenet továbbá etikai megfontolást nyújt néhány, a világban bevezetésre kerülő szabályozásról a gazdasági és pénzügyi világválsággal, a nevelés-oktatással és a politikai és intézményi válsággal kapcsolatban, amely sok esetben a demokrácia válságát jelenti.

A béke világnapi üzenet ezen kívül megemlékezik a II. vatikáni zsinat megnyitásának 50. évfordulójáról, és XXIII. János pápa „Pacem in terris” k. enciklikájáról, amely szerint az emberi méltóságot és szabadságot mindig előtérbe kell helyezni. Ezáltal lehet felépíteni a minden ember szolgálatában álló társadalmat, amely diszkrimináció nélküli és az igazságosságon és békén alapuló közjót támogatja.

A „Boldogok a békességszerzők” c. üzenet XVI. Benedek pápa 8. Béke világnapi üzenete – emlékeztet a Iustitia et Pax Pápai Tanács sajtóközleménye.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép