Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Leonardo: Szűzanya a Gyermekkel
Tintoretto: Ádám kísértése
2012.Július.22. - Évközi 16. vasárnap – „B” év
2012-07-22 Forrás: P. Kiss Ulrich SJ
Ezért tanítani kezdte őket sok mindenre. - Abban az időben: Az apostolok összegyűltek mindarról, amit tettek és tanítottak. Ő így szólt hozzájuk: „Gyertek ti is, menjünk a pusztaságba egy magányos helyre, hogy pihenjetek egy kicsit.” Mert olyan nagy jövés-menés volt körülöttük, hogy még evésre sem maradt idejük. Bárkába szálltak tehát, és elmentek egy elhagyatott helyre, hogy magukban legyenek.
De sokan látták, amikor elmentek, és sokan megtudták. Erre minden városból gyalog odasiettek, és megelőzték őket. Amikor kiszállt és látta a nagy tömeget, megesett rajtuk a szíve. Olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok. Ezért tanítani kezdte őket sok mindenre. Mk 6, 30- 34Ezért tanítani kezdte őket sok mindenre. . – Bár a tanítást az apostolokra bízta, és erre készítette fel őket, Jézus, látva a tömeg lelki nyomorát és éhségét a jó szóra, megkönyörült rajtuk, és közvetlenül is tanította őket. Mi lehetett az a „sok minden”, amire oktatta őket? Jézus együgyű volt, mindig egy dolgot hirdetett: Isten országát. A tömegnek sem beszélt másról. S Márk se beszél másról, hű a Mesterhez. Mi is legyük együgyűek, beszéljünk hát Isten országáról! S lám, bár Jézus arra tanította követőt, hogy ne várjanak az emberekre, hanem menjenek eléjük, lám azok mégis jönnek, még pedig tömegestül. EZ a hit, ez a hithirdetés paradoxonja! Ha eléjük mész, k is eléd mennek!

Mindez bevallottan stresszes. … még evésre sem maradt idejük! – számol be Márk. Ezért a múlt héten tanulmányozott négy szabályhoz, melyek az eszköztelenség, a racionalitás, a közösségi megfontolás és a mobilitás, most bátran hozzásorolhatunk egy ötödiket: a pihenés szabályát! Időnként meg kell állni, és vissza kell vonulni. Vajon melyik a legnehezebb a mai ember számára? Attól félek,az ötödik. Tanuljunk meg hát pihenni!

Kiss Ulrich SJ
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép