Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Szent Mária Magdolna
Rubens: A pásztorok imádata
Érseki szentmise Kapuvár búcsúünnepén
2012-07-25 Forrás: Magyar Kurír
A kapuvári Szent Anna plébániatemplomban július 22-én Ternyák Csaba egri érsek mutatott be ünnepi szentmisét a búcsúi ünnep alkalmával. Koncelebrált Szabó József nyugalmazott plébános és Kovács Pál káplán. A szentmisén a Mihályiból érkezett Kovács József ötödéves egri egyházmegyés kispap szolgált.
Az érseket Kapuvár nyugati határánál a város vezetői és a Kapuvári Lóbarátok Köre lovasai fogadták, majd hintós-hátaslovas menettel kísérték a Nagytemplomhoz.

A templom előtt Radó Tamás plébános és kapuvári hívek fogadták, a szentmise elején pedig az egyházközség világi elnöke, majd kapuvári népviseletbe öltözött fiatalok köszöntötték a főpásztort.

Az érsek szentbeszédében rávilágított arra, hogy ez az ünnep a nagymamákat és a leendő nagymamákat állítja figyelmünk középpontjába.

Szent Annának, Jézus nagyanyjának ünnepe ráirányítja figyelmünket a családok szerepére, a hit továbbadására.

A család a társadalom és az egyház legkisebb sejtje, ahol az ember megtanul imádkozni, megtapasztalja a hit értékeit.

A szerető családokból kerülnek ki a jó édesapák, édesanyák, azok az emberek, akik a társadalomért, az egész közösségért képesek áldozatot hozni.

A jó családokból jöhetnek papi, szerzetesi hivatások, akikre nagy szüksége lenne az egyháznak és a magyar társadalomnak – hangsúlyozta Ternyák érsek, majd a magyar szentek oltalmát kérte a családokra, az édesanyákra és a nagymamákra.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép