Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Angyalok szalaggal (A)
Topor Márta  Római hangulatok egyike
Segítség, papné vagyok!
2012-07-25 Forrás: Erdély.ma
Papné leszek, papné vagyok. Elfogadás, gyülekezetváltás. Kommunikációs tréning. A lelki ajándékok feltérképezése és alkalmazása a gyülekezeti életben. Ezek voltak a vezérgondolatok az idei papnétalálkozón Cserefalván, melyet Soósné Szebeni Noémi református lelkipásztor szervezett immár nagy hozzáértéssel.
Cserefalva Maros megye közepén, a Vásárhelyre vezető alsó-nyárádmenti főútvonal mentén, Ákosfalva és Nyárádtő között fekszik. A közel háromszáz főt számláló faluban évente megrendezett papnétalálkozó abban próbál segítséget nyújtani nemcsak fiatal, de gyakorlott papnéknak is, hogy mindennapi életüket úgy építsék fel, hogy elkerülhetők lehessenek az utóbbi időben igen gyakran előforduló depressziós állapotok, káros szenvedélyek, tragikus esetek.

Mint bármely más hivatás, a papi hivatás is keményen próbára teszi nemcsak a lelkészt, de annak feleségét is, sőt gyermekei életét is igencsak befolyásolja, nem ritkán megbélyegzi. Minden előadás, mely elhangzik, építő lehet mindannyiunk számára, ha értelemmel és szeretettel, megfontoltan és türelemmel viszonyulunk a nem kis felelősséggel járó papnésors feladataihoz, hiszen ahány gyülekezet, annyiféle gond és élethelyzet, annyiféle megoldás és lehetőség áll rendelkezésre.

Ebben nyújtottak segítséget, adtak irányt és jó tanácsot világosan, szakértelemmel előadóink: P. Tótné Szakács Zita református lelkész, a MEÖT Női Bizottságának elnöke, Szentpály-Juhász Imre református lelkész, szupervizor, valamint Szűcs Sándor és Schlakker Eszter vezetésfejlesztő tréner és tanácsadó. Gyakorlati helyzetek tesztelése, felmérése, azok megtárgyalása, tipikus élethelyzetek, kommunikációs problémák és nem utolsósorban a csapatépítés volt napirenden.

A kommunikációs tréning rávilágított, hogy miben lehet segítségére a lelkésznek az a talpraesett feleség, aki a családi harmónia fenntartását, a meghitt légkört minden fronton képes tartani. Szó volt gyülekezeti életről, szolgálatról, lelki ajándékokról, hatékonyságról és gyengeségekről, de elbeszélgettünk mindennapi, lelkészfeleségként megélt apró vagy éppen súlyos megpróbáltatásokról.

Szabadidőnket ki mit tud alapon úgy osztottuk be, hogy alkalom adódott gyöngyfűzésre, díszítési technikák elsajátítására, bibliaolvasásra, volt filmnézés, zenehallgatás, séta és természetesen szabad program. Új arcokkal ismerkedtünk meg, betekinthettünk egymás életébe, ami által megerősödhettünk, feltöltekezhettünk. Az egyhetes papnétábort a HEKSZ támogatta.

Kun Kriza Ilona
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép