Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

XI. Gergely
Imádkozás
Személyi változások a Kalocsa–Kecskeméti Főegyházmegyében
2012-08-01 Forrás: Magyar Kurír
Bábel Balázs kalocsa–kecskeméti érsek 2012. augusztus 1-i hatállyal a következő, személyi és plébániákat érintő változásokat rendelte el a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye területén: A főpásztor a hajósi plébániát 2012. augusztus 1-i hatállyal felmentette a császártöltési plébánia oldallagos lelkipásztori ellátása alól, és a miskei plébániát a hajósi plébániához csatolta oldallagos lelkipásztori ellátásra.
A tázlári plébániát felmentette a pirtói filia ellátása alól.

A pirtói filiát a soltvadkerti plébánia gondjaira bízta.

Toldi Norbert újmisést a jánoshalmi plébániára küldte kápláni megbízással.

P. Pál Dániel Csaba OSPPE újmisést rendi elöljárója kérésének megfelelően kinevezte a petőfiszállás-pálosszentkúti lelkészség kisegítő lelkészévé.

Cselik László plébánost felmentette a miskei plébánián betöltött plébánosi megbízatása alól, és ugyanezen hatállyal kinevezte a császártöltési plébánia plébánosává.

Nagy Nándort felmentette az orgoványi plébánián betöltött plébániai kormányzói megbízatása alól, és ugyanezen hatállyal visszaengedte anyaegyházmegyéje, a Szeged–Csanádi Egyházmegye szolgálatára.

Czár Jánost felmentette a bajai Szent Antal Plébánián betöltött kápláni beosztása alól, és ugyanezen hatállyal kinevezte az orgoványi plébánia plébániai kormányzójává.

Gál Józsefet felmentette a lajosmizsei plébánián betöltött kápláni megbízatása alól, és ugyanezen hatállyal kinevezte a bajai Szent Antal Plébánia káplánjává.

Kollár Balázst felmentette a jánoshalmi plébánián betöltött kápláni beosztása alól, és ugyanezen hatállyal kinevezte a lajosmizsei plébánia káplánjává.

Harbula Istvánt – miután befejezte római tanulmányait – kinevezte a kiskunhalas-alsóvárosi plébánia káplánjává és megbízta a főegyházmegye fenntartásába átvett II. Rákóczi Ferenc Szakközépiskola spirituális-hittanári feladatainak ellátásával.

Juhos Imrét – dunaszerdahelyi szolgálatának befejeztével – kinevezte a kiskunfélegyházi Sarlósboldogasszony Plébánia káplánjává.

Kiss Ernő címzetes apátot, érs. tan., ny. plébánost, köszönete nyilvánítása mellett, a főpásztor felmentette a kiskőrösi plébánia vezetésével járó feladatok alól, aki ily módon visszavonul az aktív lelkipásztorkodástól. Amíg egészsége megengedi, segítséget nyújt majd a plébániai adminisztrációban, és szükség szerint kisegít a szentmisék végzésében.

Seffer Attilát felmentette a kiskunfélegyházi Sarlósboldogasszony Plébánián betöltött kápláni megbízatása alól, és ugyanezen hatállyal kinevezte a kiskőrösi plébánia adminisztrátorává.

Kovács Ferencet felmentette a kiskunfélegyházi Szent István Plébánián betöltött kápláni beosztása alól, és ugyanezen hatállyal kinevezte a soltvadkerti plébánia káplánjává.

A főpásztor hozzájárult ahhoz, hogy Reusz József nyugdíjas státusának megtartása mellett egy évre szolgálatot vállaljon a Váci Egyházmegyében.

Bese Gergő Péter, a főegyházmegye papnövendéke 2012. augusztus 1-i hatállyal megkezdi egy éves lelkipásztori gyakorlatát a kiskunfélegyházi Sarlósboldogasszony Plébánián.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép