Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vince, Artúr napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Jézus szobor
pápa
Megkezdődött a Székesfehérvári Egyházmegye családtábora
2012-08-08 Forrás: Magyar Kurír
A Családpasztorációs Iroda szervezésében meghirdetett táborba több mint kétszáz résztvevő - ebből 130 gyermek - érkezett, hogy hitélményekkel, örömben együtt töltsenek egy hetet. Spányi Antal megyéspüspök előadásával megkezdődött Balatonszemesen a Székesfehérvári Egyházmegye nyári családtábora. A megyés főpásztort elkísérte Ugrits Tamás irodaigazgató, aki évek óta támogatja és kíséri a családtábor eseményeit segíti a tábor előkészületeit.
A Családpasztorációs Iroda szervezésében meghirdetett táborba több mint kétszáz résztvevő - ebből 130 gyermek - érkezett, hogy hitélményekkel, örömben együtt töltsenek egy hetet.

Az augusztus 6-11-ig tartó hét során a programok lehetőséget adnak a közös játékra, pihenésre, hogy a családok megoszthassák egymással, saját tapasztalataikat, gondjaikat, életük szép és nehéz pillanatait, emellett az imában, a lelki-szellemi épülést segítő előadások által feltöltődve térjenek haza.

A megyéspüspök nyitóelőadásán a szülők az Istennel való kapcsolatukat vizsgálhatták meg: mennyire van jelen Isten életükben, mennyire élnek Isten jelenlétében.

A főpásztor arra biztatott először tisztázzuk, elemezzük a mindennapi kapcsolatainkat, törekszünk-e az alkalmi kapcsolatainkon túl érdek nélküli, a feltétlen szereteten alapuló, tiszta kapcsolatokra. A közös értékek, közös gondolatok megosztása és a közös vágyak megélésén túl akarjunk inkább adni, mint kapni a másiktól.

Azok a szabályok, amelyek emberi kapcsolatunkat meghatározzák, megmutatják Istennel való kapcsolatunkat is. Isten sem lehet eszköz csak az életünkben, vele sem lehet érdekkapcsolatom, csak azzal a feltétlen szeretettel, bizalommal fordulhatok Isten felé, amely Mária igenjében is volt.

A püspök beszéde végén elmondta: A hitben élő embernek ismerni kell az egyház tanítását, az Istent magát, elfogadva hitünk titkait, így tudunk igazán mély, szeretet kapcsolatokat kialakítani.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép