Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Lóhere
Az istáló  sgy.
A Szentatya mielőbbi békét sürget a Gázai övezetben
2008-12-29 Forrás: Magyar Kurír
XVI. Benedek pápa a december 28-ai Úrangyala-imádság alkalmából mondott beszédében szorgalmazta, hogy a Gázai övezetben mielőbb vessenek véget a fegyveres harcoknak. A nemzetek közösségét arra kérte, hogy tegyenek meg mindent a béke helyreállításáért.
Nem szabad engedni, hogy Jézus szülőföldje újra és újra a vérontás tanúja legyen, olyan vérontásé, amelynek nincs vége, amely mindig megismétlődik. „Legyen vége az erőszaknak, amelynek minden formája elítélendő, és állítsák helyre a fegyverszünetet a Gázai övezetben" – fogalmazott a Szentatya, hozzátéve, hogy mélyen átérzi az ottani emberek fájdalmát, és imádkozik azért, hogy a felelősökben felébredjen az emberiesség és a bölcsesség. A nemzetek közösségének segítenie kell abban, hogy Izrael és Palesztina kikerüljön ebből a zsákutcából, és „ne kapituláljon a fegyverek és az erőszak perverz logikája előtt", hanem térjen vissza a tárgyalások útjára.

A pápa a názáreti Szent Családot példaképül állította a ma társadalma elé. Karácsony ünnepén – amely hagyományosan családi ünnep – különösen fájdalmas az a tény, hogy sok család sérült mondta a pápa. Beszéde során megemlékezett a 2009. január 14. és 18. között Mexikóvárosban megrendezendő Családok Világtalálkozójáról is.

A Szentatya szót emelt még az emberhez méltó munkakörülményekért, és megemlékezett a száz évvel ezelőtt Messinában történt földrengésről és szökőárról, amely 80 ezer ember életét követelte.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép