Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

X. Leó
XII. Kelemen
A KÉSZ nyilatkozott az erdélyi magyarság ügyében
2012-08-24 Forrás: Magyar Kurír
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ), Magyarország legnagyobb keresztény civil szervezete támogatásáról biztosítotja a magyar nemzet e közös ügyét és az érte való küzdelmet.
Az egyháznak kormányrendelettel, jogszerűen visszaszolgáltatott Sepsiszentgyörgyi Református Székely Mikó Kollégium újraállamosítását, az Egyház pénzbüntetését és a visszaszolgáltatási bizottság magyar tagjainak több éves letöltendő – a szintén ártatlan román tagoknak pedig felfüggesztett – börtönbüntetését elrendelő ítélet az erdélyi magyarság megfélemlítését szolgálja.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ), Magyarország legnagyobb keresztény civil szervezete támogatásáról biztosítottja a magyar nemzet e közös ügyét és az érte való küzdelmet. Ugyanakkor szolidáris az elítéltekkel, és felkér minden igaz magyar embert, hogy imádkozzon a jó győzelméért.

Arra buzdítja tagságát, hogy ha tehetik, vegyenek részt személyesen a szeptember elsejei megmozduláson, hiszen a tét több száz ingatlan visszaállamosítása lehet a mostani precedens alapján. A visszaszolgáltatások ugyanis leálltak.

A KÉSZ egyetért azzal a véleménnyel, hogy nem lehet akármit megtenni másfél millió magyarral, valamint azzal is, hogy az erdélyi magyarság közösségi vagyona a történelmi egyházaknál van biztonságban. Itt az ideje a teljes magyar összefogásnak, hisz ez a nemzet nem engedheti, hogy a vagyonát elvegyék. Ezért az iskoláért folyó küzdelem tehát meghatározó és döntő kérdés az erdélyi magyarság jogaiba való visszahelyezéséhez.

Az iskola jelmondata: Legyen világosság! Legyen hát, hisz a magyarság ellen dolgozó sötét erők félnek a tiszta fénytől, a világosságtól.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép