Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Békés ünnepeket
Készület áldozásra
Magyarországi református szervezetek is kiállnak a Székely Mikó Kollégium mellett
2012-08-27 Forrás: Erdély.ma
A Magyar Népfőiskolai Collegium (MNC) elnöksége és a Magyar Református Egyházak Tanácskozó Zsinatának (MRETZS) elnöksége felszólította az illetékes román hatóságokat, hogy semmisítsék meg a Református Sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium visszaállamosításáról hozott bírósági határozatot.
Az MNC és a MRETZS, csatlakozva a Romániai Református Egyház zsinatához és a Romániában élő Keresztyén Egyházak Közösségéhez, követelik, hogy a visszaállamosítások kísérletét azonnal szüntessék meg, és „a jogállamiságot maradéktalanul tartsák meg" Romániában.

Mint írták, „köztudott, hogy Románia az Európai Unióhoz való csatlakozásakor hatalmas igazságtalanságok és hiányosságok kiküszöbölésére tett ígéretet. Megbotránkozással szembesülünk azzal, hogy Romániában – ahelyett, hogy teljesítenék a felvállalt intézkedéseket – visszarendező erők hatására, a kommunista diktatúra jegyei jelentkeznek".

A közleményben úgy fogalmaztak: „nem hagyjuk szó nélkül, hogy mindaz, ami jelenleg Romániában történik, a jogállamiság eszméje ellen való durva támadás, egyben az Európai Unióban élő polgárok ellen való bűncselekmény".

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében az erdélyi magyarság megfélemlítését szolgáló intézkedésnek nevezte az egyháznak korábban kormányrendelettel, jogszerűen visszaszolgáltatott sepsiszentgyörgyi kollégium újraállamosítását elrendelő ítéletet.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép