Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Gyermeki ima
Caravaggio: Mária halála
Genfest 2012: Erdő Péter bíboros a globalizált világban való tanúságtételről
2012-08-28 Forrás: Magyar Kurír
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek vállalta a Genfest védnökségét. Nyolcvanöt országból tizenkétezer fiatal vesz részt a Fokoláre Mozgalom által szervezett, szerda este kezdődő nagyszabású nemzetközi rendezvényen.
Augusztus 28-án délelőtt a Genfest sajtótájékoztatóján Tóth Pál elnöklete alatt megszólaltak a Fiatalok az Egyesült Világért Mozgalom koordinátorai és azok a fiatalok, akik a világ több országából részt vesznek a szervezésben. Hangsúlyozták, mennyire fontos hívő és nem hívő emberek számára is a közös aranyszabály: tedd azt a másiknak, amit szeretnél, hogy neked tegyenek. Ezt próbálják megélni és hirdetni, és igyekeznek valóra váltani Chiara Lubich nagy prófétai álmát az emberek, népek, kultúrák egységéről.

A sajtótájékoztatón részt vett Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek. Felvetette: feltehetnénk a kérdést, vajon egy katolikus lelkiségi mozgalom miért foglalkozik az egyesült világ, az egyetemes testvériség témakörével egy olyan világban, amelyet úgyis a globalizáció jellemez. A válasz saját identitásunkban rejlik — mondta. Saját kultúránkkal kell részt vennünk a globalizálódó világban, ily módon tudjuk annak jellegét konstruktív irányban befolyásolni. A történelmi folyamatban gondolkodva, lelkiismerettel kell részt venni.

Hozzátette a legfontosabbat: miközben részt veszünk ebben, kimondjuk Jézus nevét – benne valósul meg az emberiség igazi egysége. Az ő fényében, bizalommal dolgozhatunk érte. Fontos megosztani másokkal meggyőződésünket: életünket nem a fatalizmus, hanem a gondviselő Isten vezeti, ő mondja ki az emberről a teljes igazságot.

Fontos, hogy értékeljük saját identitásunkat — hangsúlyozta a bíboros. Ha Isten létrehozta az emberek között a különbözőséget, akkor ez ugyanolyan fontos, mint a napjainkban oly sokat emlegetett biodiverzitás. Ezen az alapon, egymást tiszteletben tartva kell előremozdítani az egész emberiséget átfogó egységesülési folyamatot.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép