Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

XVI. Benedek
Szent  Erzsébet
„A keresztények kompromisszumok nélkül tegyenek tanúságot az evangéliumi igazságról!”
2012-08-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Keresztelő Szent János vértanúságának emléknapján a Szentatya a Castel Gandolfo-i pápai rezidencia előtti téren összegyűlt hívekhez intézett katekézisében megállapította: a keresztény élet ma is minden nap megkívánja az evangéliumhoz való hűség vértanúságát.
Keresztelő Szent János vértanúsága arra tanít bennünket, mai keresztényeket, hogy nem köthetünk kompromisszumot a Krisztus, Szava és Igazsága iránti szeretet terén. Krisztus Igazsága az igazság – nem léteznek kompromisszumok.

Az igazság iránti szeretet révén, Keresztelő Szent János félelem nélkül erőteljes szavakat intézett azokhoz, akik letértek Isten útjáról. A keresztény élet igényli, hogy nap, mint nap megéljük az evangélium iránti hűség vértanúságát. Bátorságra van szükség ahhoz, hogy hagyjuk magunkban növekedni Krisztust, hogy ő irányítsa gondolatainkat és tetteinket. Ez csak akkor következik be életünkben, ha szilárd kapcsolatban vagyunk Istennel, mint ahogy ezt Keresztelő Szent János élete és vértanúsága tanítja.

Az ima nem elveszett idő, nem azt jelenti, hogy időt lopunk el tevékenységünktől, legyen az akár apostolkodás, hanem éppen az ellenkezője: Isten csak akkor ad képességet és erőt, hogy boldogan és kiegyensúlyozottan éljünk, hogy leküzdjük a nehézségeket és bátran tanúságot tegyünk róla, ha képesek vagyunk a hűséges, kitartó, bizakodó imaéletre.

A kihallgatás végén XVI. Benedek pápa külön üdvözölte a francia ministránsok nemzeti zarándoklatát, több mint 2500 fiatalt, akik papjaik, főpásztoraik kíséretében érkeztek Itáliába. A Castel Gandolfo-i Apostoli Palota udvarát zsúfolásig megtöltő francia ministránsok kitörő lelkesedéssel fogadták a Szentatya szavait:

„Kedves fiatalok! Szolgálatotok, amelyet hűségesen végeztek, lehetővé teszi számotokra, hogy egészen közel álljatok az Eucharisztiában jelen lévő Krisztushoz”. A pápa arra buzdította őket, hogy növekedjenek a Jézussal való barátságban és ne féljenek lelkesen átadni evangéliumi örömüket velük egykorú társaiknak.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép