Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bertalan napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

A kisded angyalokkal (A)
Alonso Cano festménye
Szimpózium Szent Pálról Dél-Koreában
2008-10-01 Forrás: Magyar Kurír
Hogyan tegyük élővé Szent Pál sajátos karizmáját és missziós lendületét Koreában? Ez volt a témája annak a szimpóziumnak, amelyet a koreai egyház a közelmúltban tartott Szöulban a Szent Pál-év alkalmából.
A szimpóziumon Paul Choi Deok-ki, a püspöki konferencia evangelizációs bizottságának elnöke hangsúlyozta: „Az egyház vitalitásának egyik mércéje az, hogy mennyire tud evangelizálni”, és arra buzdította a helyi egyházat, hogy legyen tevékeny missziós szenvedélyében.

Az előadók között szerepelt Damian Kim Young-nam, a koreai katolikus egyetem tanára, aki az apostol sajátos missziós lelkületéről beszélt, megállapítva, hogy „a koreai egyház lelke a vértanúság lelkülete”. Korea egyházát a koreai vértanúk alapították – fogalmazott –, az Úr kiárasztotta rá kegyelmét, melyet azért kaptunk, hogy megosszuk a mellettünk lévőkkel.”

A szimpóziumon elhangzott, hogy a koreai egyház a Szent Pál-évet az ökumenizmus jegyében tartja meg, bevonva a testvéregyházakat, új lendületet adva a párbeszédnek és az együttműködésnek – olvasható a Radio Vaticana honlapján.

Magyar Kurír
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép