Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
7 felhasználó online
0 tag, 7 vendégKépek a galériából

Értékeink  sgy.
Kiállítás képei
Loreto nagy örömmel várja a Szentatyát
2012-10-01 Forrás: Vatikáni Rádió
XVI. Benedek pápa október 1-jén, hétfőn délelőtt fél 12-kor helikopteren hagyta el a Castel Gandolfo-i Apostoli Palotát és pihenőidőszakát lezárva visszatért a Vatikánba. - Október 4-én, Boldog XXIII. János pápa történelmi látogatásának 50. évfordulóján, XVI. Benedek pápa is elzarándokol az olaszországi Mária-kegyhelyre, Loretóba, ahol a helyi egyházi közösség már nagy lelkesedéssel várja. Útjának elsődleges célja, hogy Szűz Mária oltalmába ajánlja a hamarosan kezdődő Hit Évét, amelyet a II. vatikáni zsinat megnyitásának 50. évfordulója alkalmából hirdetett meg.
Rádiónk munkatársa Giovanni Tonucci püspökkel a loretói Szent Ház Kegyhely pápai delegátusával beszélgetett a pápai utat megelőzően.

Tonucci főpásztor szerint a pápa egy történelmi eseményt felidézve érkezik Loretóba, amely lehetőséget ad számára, hogy új célokat és a új elképzeléseket indítson útnak. XXIII. János pápa annak idején azért jött, hogy Mária oltalmára bízza a zsinatot, az egyház ezen nagy eseményét. Benedek pápa az új evangelizáció jegyében érkezik, és azt kéri majd Szűz Máriától, hogy vegye védelmébe az egyház törekvéseit. Arra hív bennünket, hogy tekintsünk a jövő felé megértve és befogadva a zsinat üzenetét, amelynek még ma is sok mondanivalója van számunkra – magyarázta Tonucci püspök.

Az új evangelizáció nehéz feladat ott, ahol az Evangélium üzenetét már megismerték, de annak örömhíre feledésbe merült – állapította meg a főpásztor. Ezért az egyház számára az új evangelizáció nagy kihívást jelent, mert olyan dologról van szó, amellyel nem először találkoznak az emberek. Ezzel a nehézséggel azonban szembe kell nézni a társadalom java érdekében – magyarázta a loretói püspök.

A Szentatya fogadásával kapcsolatban kifejtette: „XVI. Benedeket egy olyan város lelkes örömével várjuk, amely már sok alkalommal láthatta vendégül Péter utódát. Az utóbbi évszázadokban a pápák folyamatosan elzarándokoltak Loretóba. Elég csak IX. Piuszra gondolni, aki a Pápai Állam megszűnése előtt járt a Mária-kegyhelyen, amely az első alkalom volt, hogy a pápa Rómán kívül tett látogatást. Boldog XXIII. Jánost követően
Boldog II. János Pál pápa öt alkalommal járt Loretóban, XVI. Benedek pedig egyszer pápaként, hét alkalommal bíborosként zarándokolt a Mária-kegyhelyre.

A város hagyományos díszeivel, egyszerűen, de ugyanakkor vidáman várja a pápát. Az ablakokat szép szőttesekkel díszítik ilyenkor a hívek, és meleg szívvel üdvözlik majd a Szentatyát. A helyiek azt szeretnék, hogy a Szentatya boldogsággal a lelkében térjen vissza Loretóból – magyarázta Giovanni Tonucci püspök.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép