Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Angelika napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Piéta
Czestochowa kegykép
Szimpátiával és szeretettel Európa iránt
2009-01-03 Forrás: Magyar Kurír
Erdő Péter bíboros a Vatikáni Rádió magyar műsora számára is összefoglalta újévi gondolatait, rámutatva az európai keresztények küldetésére.
„Az új év elején arra gondolunk, hogy Közép-Kelet-Európához, Európa nyugati tájaira érkezve sokan érezhetik úgy magukat hívő katolikusként, mint Jónás próféta annak idején, hogy ő menjen, ő mondja Ninivének, hogy térjen meg? Hát nem megérdemelnék inkább Isten büntetését? – gondolja Jónás. De Isten helyreigazítja őt, azt mondja, hogy százhúszezer olyan ember él abban a városban, aki még nem tudja megkülönböztetni a jobb kezét a bal kezétől. »Ha te, Jónás, szánod azt a kis növényt, amely éjszaka kinőtt és reggelre elhervadt, hogyne szánnám én ezt a sok embert?« Tehát az Istennek az együttérzése az egész kontinens népei iránt – ez az, ami bennünket is kell hogy indítson: nagy szimpátiával, nagy szeretettel Európa iránt, és azzal a felelősséggel, hogy Krisztusnak mondanivalója van egész földrészünkhöz – rajtunk keresztül is" – fogalmazott Erdő Péter bíboros.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép