Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Jézus ábrázolás
Caravaggio festménye
Magyar honlap indul a hit éve eseményeivel
2012-10-11 Forrás: Magyar Kurír
A hit éve kezdetén, október 11-én indul el www.hiteve.katolikus.hu honlap, amely az év magyar eseményeit kíséri majd majd figyelemmel. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága által útjára indított honlap beszámol az új evangelizáció szellemében rendezett tematikus év legjelentősebb hazai eseményeiről, és tájékoztat a világegyházi történésekről is.
XVI. Benedek pápa a II. Vatikáni Zsinat megnyitásának 50. évfordulója alkalmából, 2012. október 11-i kezdettel hirdette meg a hit évét. Az év – a Szentatya szándékának megfelelően – 2013. november 24-én, Krisztus király ünnepén fejeződik be.

Az esztendő minden katolikus hívő számára különleges alkalom arra, hogy megvallja hitét a feltámadott Krisztusban, hogy az Egyház által őrzött örök hitet még jobban megismerje és a következő nemzedékeknek továbbadja – mutat rá a Szentatya az évet meghirdető Porta fidei (A hit kapuja) apostoli levélben. Hazánkban az egyházmegyék saját szervezésű programokkal kapcsolódnak a hit évéhez.

A Magyar Kurír hit éve vonatkozású hírei mellett az új honlapon a tematikus évéhez kapcsolódó szentszéki és egyéb dokumentumok is megtalálhatók lesznek. A honlap készítői örömmel várják a jelentősebb helyi események híreit is a hiteve@katolikus.hu címen.

Budapest, 2012. október 11.

MKPK Sajtószolgálat
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép