Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Arany
VII. Orbán
Hit éve programsorozatot hirdetett óvodáknak a KPSZTI
2012-10-15 Forrás: Magyar Kurír
Az új evangelizáció szellemében rendezett tematikus évben katolikus óvodáknak hirdet hat alkalomból álló programsorozatot a KPSZTI. Az óvodák október 26-ig jelentkezhetnek a KPSZTI honlapján található jelentkezési lap visszaküldésével. A Magyar Kurírt Grolyóné Szabó Éva óvodaszakértő, a KPSZTI munkatársa tájékoztatta. - A hit megélésének és továbbadását elősegítendő indított útra egy programsorozatot a KPSZTI katolikus óvodák számára. Célja, hogy a gyerekek, az óvodai munkatársak közössége és a szülők közösen vegyenek részt a hitet elmélyítő programokon.
A hat alkalomból álló sorozatban a jelentkező óvodák havi egy feladatot kapnak, melyeket úgy állították össze, hogy megfeleljen az óvodás korú gyerekek életkori sajátosságainak. A programokat az óvodai közösségek maguk szervezik maguknak. A KPSZTI által összeállított sorozat egy keret, melyet az óvodák maguk töltenek meg tartalommal. Fontos, hogy minden megmozduláson a gyerekek családjukkal vegyenek részt.

A folyamatot dokumentációval kell kísérni, fényképekkel, rövid élménybeszámolóval összeállított album formájában – ezt kell beküldeni a KPSZTI-be, legkésőbb 2013. május 1-ig. A beküldött albumokból kiállítást készítenek a katolikus óvodák X. szakmai konferenciájára.

Novemberben kirándulni küldik a közösségeket, egy kegyhely vagy templom felkeresésének céljával. Rövid dicsőítést követően játékos programot ajánlanak. A decemberi alkalom Jézus születésének ünnepéhez kapcsolódik. Betlehemezésre hívják a közösségeket. Januárban a Szentírás olvasásához kedvet ébresztve, illetve megerősítésére a Vándorbiblia a családokban program elindítását, valamint Házszentelés a családokban hagyomány jegyében az otthonok megáldásának megszervezését kérik. Februárban a szülők bevonásával egy-egy bibliai történet dramatizálása a feladat, amit aztán előadnak a gyerekeknek. Márciusban helyi pályázatok meghirdetését kérik. A gyerekeknek rajzpályázatot írjanak ki, Jócselekedetekkel készülök húsvétra címmel, a szülőknek/felnőtteknek esszé írását, Hitünk megélése családunkban; Hogyan erősíti hitünket védőszentünk témákban. Áprilisban családi vetélkedő a feladat a testet-lelket megmozgató feladatokkal.

A programsorozatról bővebb tájékoztatást Grolyóné Szabó Évától kérhetnek a 061/479 3015-ös telefonszámon. Az óvodák a jelentkezési lap kitöltésével dokumentálhatják csatalakozási szándékukat: letölthető a KPSZTI honlapjának óvodai oldaláról. A jelentkezési lapot a grolyone@kpszti.hu e-mail címre kell elküldeni, 2012. október 26-ig.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép