Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Árpád kori templom
Mindazon javak
Erdő Péter bíboros részvétele a római Pápai Maronita Kollégiumban tartott összejövetelen
2012-10-18 Forrás: Vatikáni Rádió
Az arab népek igényei az alkotmányos, gazdasági és társadalmi reformokra vonatkozóan törvényesek és jogosak. Azonban egyáltalán nem igazolható az a követelés, hogy ezeket a változásokat kívülről és erővel kényszerítsék rá az egyes országokra, mint ahogy az erőszak és a háború sem lehet eszköze e célok elérésére. Ezt állapították meg azon az összejövetelen, amelyet a szinódus alkalmából tartottak pátriárkák, bíborosok és püspökök október 15-én, hétfőn a római Pápai Maronita Kollégiumban.
A találkozón részt vett Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, a CCEE elnöke, Timothy Dolan, Leonardo Sandri, Jean-Louis Tauran bíborosok, valamint Gergely Laham damaszkuszi görög melkita pátriárka. Az összejövetelt Béchara Boutros El Raï libanoni maronita pátriárka hívta össze, aki a közelmúltban a magyar helyi egyház vendége volt.

A Fides missziós hírügynökség közlése szerint az összejövetel résztvevői megállapították: a közel-keleti feszültségek és megosztottság alapja az izraeli-palesztin, valamint az arab-izraeli konfliktus. A nemzetközi közösség feladata, hogy segítse elő a nemzetközileg törvényesen elfogadott határozatok gyakorlati megvalósítását. A Pápai Maronita Kollégiumban összegyűlt főpásztorok továbbá egyöntetűen sajnálatukat fejezték ki egyes közel-keleti és nyugati nagyhatalmak politikája miatt. Ez kihasználja az arab népek tiltakozó mozgalmát és követeléseit, zűrzavart kelt belső és szektás konfliktusokat szítva az egyes országokban.

Egyetlen törekvésük, hogy növeljék a fegyverkereskedelmet és megerősítsék saját stratégiai érdekeiket. Ebben a történelmi pillanatban a Közel-Kelet keresztényei számára az egyetlen útvonal az, amelyet XVI. Benedek pápa határozott meg a közelmúltban, Libanonban tett apostoli látogatása során. Arra szólította fel a térség keresztényeit, hogy tartsanak ki a keresztény-iszlám együttélés egyedülálló tanúságtételében. Álljanak ellen a vallási és kulturális konfliktusoknak, amelyeket rövidlátó politikai érdekekből egyes regionális és nemzetközi hatalmak lázítanak.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép