Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ágnes napja
9 felhasználó online
0 tag, 9 vendégKépek a galériából

Karácsonyi üdvözlet (A)
Alonso Cano festménye
Az ifjúsági világtalálkozó utóhatásai
2009-01-06 Forrás: Magyar Kurír
A tavaly júliusban megrendezett sydney-i Ifjúsági Világtalálkozó óta megemelkedett a belépések száma az ausztráliai katolikus egyházba. Ezenkívül nőtt a papi vagy szerzetesi hivatásra jelentkezők aránya is.
Erről George Pell bíboros, sydney-i érsek nyilatkozott 2009 első napjaiban. A bíboros elmondta: az egyházmegye egyik papja nemrég arról tájékoztatta őt, hogy 25 fiatal, illetve felnőtt jelentkezett nála a katolikus hitre áttérés szándékával. Februárban a Sydney-i és a Melbourne-i Főegyházmegyében 15 fiatal férfi jelentkezett a szemináriumba – írja a Kathpress.

A SIR hírügynökség hasonló tapasztalatokról számolt be Angliában. Az iIfjúsági világtalálkozó olyan jelentős élmény volt a fiatalok életében, hogy az egyházmegyében új hivatásgondozó csoportot hoztak létre Quo vadis névvel; első összejövetelükre 20 fiatal jött el tavaly ősszel – mondta el Stephen Langridge, a Southwarki Egyházmegye hivatáspasztorációs referense.

A tavaly nyáron megrendezett világtalálkozón több mint 200 000 fiatal vett részt a világ minden tájáról. A következő találkozót 2011-ben tartják Madridban.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép