Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Angyal gitárral (A)
I. Ferenc József magyar kir.honvéd zászlaja 1869
Prohászka Akadémia indult Székesfehérváron
2012-10-27 Forrás: Magyar Kurír
A hit évében a Székesfehérvári Egyházmegye szervezésében keresztény felnőttképzés indul Prohászka Akadémia néven, melynek keretében biblikus, teológiai és egyháztörténeti előadásokat hallgathatnak az érdeklődők 2012 októberétől 2013 júniusáig. Az akadémiára 16 éves kortól minden hívő keresztény jelentkezhet. A részvétel ingyenes, az előadásokat rendszeresen látogatók a tanév végén emléklapot és ajándékkönyvet kapnak. Jelentkezni az október 27-i megnyitót követően lehet.
A képzés helyszíne: Székesfehérvár, Szent István Művelődési Ház, Szent László terem. Felelőse Karaffa János felnőttképzési referens.

Egyes alkalmakra vendégelőadókat is hívnak az adott tárgy ismert szakértői közül.

Első alkalommal Füzes Ádám, az Ecclesia Szövetkezet elnöke XVI. Benedek pápa: Porta fidei – A hit kapuja; illetve A II. Vatikáni Zsinat tanítása a hit terjesztéséről címmel tart előadásokat.

Karaffa János pedig Erőszakpárti-e az Ószövetség? címmel ad majd elő.

Novemberben Török József Az ókeresztény Egyház a keresztényüldözések korában; Karaffa János Próféták és álpróféták az Ószövetségben, illetve A II. Vatikáni Zsinat tanítása Isten igéjéről című előadását hallgathatják meg a résztvevők.

December 15-én A keresztény magyarság kezdetei témában hangzanak el Karaffa János előadásai: Messiásvárás, messiási jövendölések az Ószövetségben, valamint Világvége a Biblia és a katolikus hit tükrében.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép