Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Kiállítás képei
Vatikán kertje a Szűzanyával
Befogadni Isten szeretetét
2012-10-29 Forrás: Magyar Kurír
A Keresztény Pedagógia Műhelye első őszi rendezvényére került sor október 24-én a miskolci Vörösmartyban, ahol Palánki Ferenc püspök tartott előadást, A keresztény iskola mibenléte címmel. Az eseményről Ágoston Zsolt igazgatóhelyettes írt beszámolót. - Folytatódik a tavalyi tanévben Koós Ede érseki biztos által megálmodott Keresztény Pedagógia Műhelye a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda aulájában.
Az elmúlt tanév előadásaiban a keresztény nevelésről, a szalézi nevelési elvekről és az Y-generáció nevelhetőségéről hallottak gondolatokat a résztvevők.

Idén ősszel Palánki Ferenc püspök indította útjára a rendezvénysorozatot, A keresztény iskola mibenléte című előadásával. „A katolikus nevelést csak folyamatként érdemes elképzelni és művelni. Olyan személyiségeket kell formálnunk, akik képesek befogadni Isten szeretetét, de képesek válaszolni is arra; akik megtanulnak közösségben gondolkodni.

Az ember csak akkor boldog és szabad, ha szeretni tud, ha szabad akaratából képes a jót választani. Ehhez nem a saját igazát, hanem az evangéliumi szeretetet kell képviselnie. Emberi méltóságunk alapja ennélfogva nem a világi értékekhez való ragaszkodás, hanem annak tudata, hogy Isten teremtményei vagyunk” – emelte ki Palánki Ferenc püspök.

A Keresztény Pedagógia Műhelye következő rendezvényeként november 14-én 15 órai kezdettel Görbe László piarista paptanár, a Köznevelési Tanács tagja tart előadást a piarista nevelésről, valamint a katolikus iskolák pedagógiai programjával kapcsolatos kérdésekről – ismertette Ágoston Zsolt igazgatóhelyettes.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép