Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Áldott ünnepeket
Barokk angyalok
A Szűzanya-szobor túlélte a hurrikánt
2012-11-01 Forrás: Erdély.ma
Nagy pusztítást végzett a Sandy hurrikán New Yorkban. Haitin ismét koleraveszély fenyeget – szerepel a Vatikáni Rádió összefoglalójában. - 16 ember vesztette életét az Egyesült Államokban, egy pedig Kanadában a hatalmas erejű trópusi ciklon következtében. New Jersey, New York, Maryland, North Carolina, West Virginia, Pennsylvania és Connecticut térségében óriási mértékben pusztított a vihar. Barack Obama amerikai elnök New Yorkban súlyos katasztrófaállapotot hirdetett ki. Mintegy 6 és fél millió ember maradt elektromos áram nélkül a vihar átvonulásakor az éjszakai sötétségben.
Az utcákon se autókat, se embereket nem látni. Veszély fenyegeti a New Jersey-i atomerőművet is.

A Vatikáni Rádió munkatársának Daniel Nigro volt New York-i tűzoltóparancsnok nyilatkozott a jelenlegi helyzetről. Elmondta: a víz elöntötte Manhattant, az aluljárókat, a metrókat és sok családi házat is. Queensben több épületegyüttes is leégett. A mentőosztagok a város több kerületébe nem tudtak eljutni az áradások miatt. Számos kórházat és családi házat is evakuálni kellett, a halálesetek nagy többségét lezuhanó faágak okozták.

A Sandy hurrikán a karibi térségben is nagy pusztítást végzett: Haitin – az eddigi adatok szerint – 52 az áldozatok száma, emellett jelentős a mezőgazdasági kár. Amit az augusztusi Isaac hurrikán nem söpört el, most a Sandy ciklon megtette – nyilatkozta Laurent Lamothe haiti miniszterelnök. Ez sajnos azzal járhat, hogy a már így is szegény országban tovább emelkedik az élelmiszer ára, amely sok család számára végzetes lehet Haitin. A Sandy hurrikán 18 ezer család lakását pusztította el a karibi szigetországban, köztük olyan sátrakat is, amelyekben a 2010-es földrengés menekültjei éltek.

A helyi egészségügyi felügyelőség 86 új kolerafertőzést regisztrált a ciklont követően. A 2010-es földrengés óta eddig mintegy 7400 ember halt meg kolerában Haitin. Kubában kilenc a halálos áldozatot követelt a hurrikán, amely a kávéültetvények nagy részét is elpusztította – olvasható a Vatikáni Rádió honlapján.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép