Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
8 felhasználó online
0 tag, 8 vendégKépek a galériából

Nyugalom..Topor M.
Mezeivirág
Wittner Mária: azt hittük, győzött a forradalom
2012-11-05 Forrás: Erdély.ma
A képviselő a hódmezővásárhelyi önkormányzat rendezvényén mondott beszédet. - 1956 címerét soha ne adjuk át a hóhérok kezébe! – szólított fel Wittner Mária, a Fidesz országgyűlési képviselője, 1956-os halálraítélt vasárnap Hódmezővásárhelyen.
Az 56-os címer miatt nagyon sok ember végezte az akasztófán, s ma hóhéraink akarják kisajátítani a vörös csillag helyett – mondta az egykori forradalmár a hódmezővásárhelyi önkormányzat rendezvényén, amelyen az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésére és a szovjet csapatok bevonulására emlékeztek.

A forradalmi eseményekbe a rádió ostrománál bekapcsolódó Wittner Mária elmondta, arra készültek, hogy november 4-én vasárnap elkezdik a romok takarítását, s megindul az élet a fővárosban. Azt hitték, győzött a forradalom. Ehelyett a szovjet csapatok hajnalban orvul rátámadtak az alvó fővárosra, s leverték a forradalmat, emlékezett vissza.

A vörös csillag lehullt, de az embertelenség még maradt ebben a világban. Legyünk együtt azon, hogy emberibb, élhetőbb világot építsünk, úgy mint 56-ban szerettük volna fogalmazott Wittner Mária.

A tiszteletadáson felhangzott a Gyulai József Széchenyi-díjas kutatóprofesszor akadémikus, Hódmezővásárhely díszpolgára által 1956. november 4-én írt gyászinduló. Az ötperces zongoradarabot az akkor a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Gimnázium fizikatanáraként dolgozó, 23 esztendős tudós Nagy Imre hajnali rádiófelhívásának hatására szerezte, a benne tomboló elkeseredettséget és indulatot vetve papírra.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép