Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Gabriella napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Tiéd vagyok
Angyal reneszansz (A)
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat legfrissebb hírei
2012-11-06 Forrás: Vatikáni Rádió
Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke az elmúlt napokban Kenyában járt, ahol elkészült a karitatív szervezet által adományozott második víznyerő bázis. Nairobi egyik nyomortelepe után most az afrikai ország második legnépesebb városában, Mombasában került sor a víztisztító felállítására, amelyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a magyar kormány közösen finanszírozott. Mindkét létesítmény lehetővé teszi, hogy az ott élő emberek tiszta vízhez jussanak, csökkentve ezáltal a fertőzéseket.
Kozma Imre atya arról is beszámol, hogy november elsején megkezdték a téli krízis időszak hajléktalan ellátását egész Magyarországon.

Az interjúból megtudjuk, hogy november elsején, Mindenszentek liturgikus ünnepén Fatimában megválasztották a spanyol Jésus Etayo atya személyében Istenes Szent János rendjének, az Irgalmasok rendjének legfőbb elöljáróját.

Kozma Imre atya végül idéz néhány gondolatot abból az ünnepi beszédéből, amelyet október 22-én mondott a Bem szobornál, az 1956-os forradalomra emlékezve.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép