Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Gyertya
Lelkésziktatás Sepsibodokon – Átvette a pecsétet, a Bibliát és a kulcsot
2012-11-06 Forrás: Erdély.ma
Ünnepi istentisztelet keretében iktatták be tegnap a Sepsibodoki Református Egyházközség új lelkipásztorát. Róth Levente egykori bikfalvi lelkipásztor Dénes Csabát, a Sepsi Református Egyházmegye volt esperesét váltotta, aki 30 év szolgálat után nyugdíjba ment. Az új tiszteletest Incze Zsolt, az új esperes iktatta be hivatalába.
Igehirdetésében arra biztatta az ifjú lelkészt, hogy pásztorként vigyázzon erre a gyülekezetre és családjára, örömmel, odaadással és Isten kegyelméből végezze a rá ruházott feladatot. Beszédében hangsúlyozta, hogy a példaértékűen végzett munkának meg lesz a gyümölcse, a „hervadhatatlan korona”.

Ezt követően a frissen beiktatott lelkész emelkedett szólásra: beszédének alapjául Józsué könyvének 14. részéből olvasta fel Káleb történetét, aki 85 éves kora ellenére sem adta fel álmait. A tiszteletes is arra kérte a gyülekezet tagjait, hogy merjenek együtt célokat kitűzni, és legyenek közös álmaik.

Régi református szokás szerint a beszolgáló lelkész átadta a pecsétet, a bibliát és a kulcsot a tiszteletesnek, ezzel is jelképezve, hogy ezentúl a Sepsibodoki Református Egyházközség élén áll.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép