Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Topor Márta:  A Szt. Péter téren
Szt.László Plébániatemplom, Bp.,Topor M.
A hitből tetteknek kell fakadni
2012-11-07 Forrás: Magyar Kurír
Közös ünnepeltek Böjte Csabával a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium diákjai. A gimnázium Szent Imre-napján, hagyományához hűen megemlékezett az iskola elhunyt tanárairól, diákjairól. November 5-én, Szent Imre ünnepén, az őszi szünet utáni első tanítási napon szentmisén emlékeztek meg a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium diákjai intézményük elhunyt tanárairól, tanulóiról.
Ebben az évben ünneplésüket megkülönböztette, hogy az éppen Győrben tartózkodó Böjte Csaba erdélyi ferences atya mutatta be a szentmisét, és szólt a diákokhoz.

Szentbeszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a hitből mindig tetteknek is kell fakadni, és bátorította a fiatalokat, hogy legyen bátorságuk a lehetetlennek tűnő feladatokat is felvállalni.

Így vállalta fel ő is az erdélyi árva vagy elhagyott gyerekek gondozását, jelenleg 68 házban 2000 gyermekről gondoskodnak – ismertette. „Nevelésünk alapelve: engedni növekedni” – fogalmazott.

„Ha egy göcsörtös, tüskés akácfát fűrésszel összeaprítunk, sohasem ízlelhetjük meg az akácmézet.”

Böjte Csaba a szentmise végén színes történetekkel illusztrálta, milyen feladatot, küldetést jelent számukra a gyermekek nevelése, útjuk egyengetése.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép