Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Csíksomlyó
A Kaposvári Egyházmegye kitüntetettjei
2009-01-07 Forrás: Magyar Kurír
A Somogyi Megyenap január 6-i ünnepi közgyűlésén Somogy megye Polgáraiért díjat kapott Somos László kaposfői esperes-plébános és Lőrincz Sándor főtanácsos.
Somogy megye 1498-ban II. Ulászló királytól kapott címerhasználati jogot, így 2009-ben ünneplik a somogyi megyecímer adományozásának 511. évfordulóját.

Somos László a romák körében elvégzett lelkipásztori munkájáért részesült az elismerésben. „Az a szándék vezetett a cigányok közé, hogy segítsek nekik ezt az emberi méltóságot felismerni, és hogy segítsem ezt a két külön világot, embercsoportot közelebb hozni egymáshoz” – nyilatkozta a kaposfői esperes-plébános Kiss Ivánnak, a kaposvári egyházmegye kommunikációs felelősének.

Lőrincz Sándor, a Somogy megyei Önkormányzati Hivatal humánszolgáltatási főosztályvezető-helyettese a közművelődésben, a médiában, a közigazgatásban és az egyházi élet terén végzett több mint két évtizedes szolgálatáért, publikációs és szerkesztői tevékenységéért vehette át a díjat. „A keresztény értelmiségiek nem hallgathatnak, mert akkor létünk csendes árulás. Ezért írom, mondom, hirdetem, hol szelíden, hol szenvedélyesen, Isten örömhírét” – mondta Lőrincz László a vele készített riportban.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép