Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Útmenti feszület  (A)
Az irgalmas szamaritánus
"Hallassátok az egyház hangját a közjó, az élet és a család kérdésében"
2012-11-17 Forrás: Vatikáni Rádió
A keresztények kötelezzék el magukat a közjó érdekében és védelmezzék a családot és az életet – így buzdította XVI. Benedek a francia főpásztorokat, akiket szombaton délelőtt fogadott ad limina látogatásuk alkalmából. A Szentatya beszédében kiemelte a Hit évét, amely fontos alkalom a hit átadására a következő nemzedékek számára.
A társadalom legfontosabb kérdéseit illetően a pápa rámutatott: az egyháznak hallatnia kell hangját folyamatosan és elszántsággal. Mindezt a francia hagyományok tiszteletben tartásával kell tenni, amelyek az egyház és az állam kompetenciaterületeinek szétválasztására vonatkoznak. Krisztus és egyházának üzenete nem pusztán egy vallási identitás hordozója, hanem olyan bölcsesség, amely lehetővé teszi határozott válaszok adását olyan konkrét kérdésekre, amelyek gyakran aggasztóak a mai világban.

A Szentatya nagy hangsúlyt fektetett a hit átadásának fontosságára az új nemzedékek számára. Ez a feladata a családoknak, amelyeket támogatni kell. Hatalmas kihívást jelent egy olyan társadalomban élni, amely gyakran nem osztja Krisztus tanítását, és amely próbálja nevetségessé tenni illetve peremre szorítani az egyházat a magánszférára korlátozva azt.

XVI. Benedek arra hívta a francia püspököket és a híveket, hogy kövessék figyelemmel azokat a törvénytervezeteket, amelyek veszélyeztetik az egy nő és egy férfi közötti házasság, a fogantatástól a természetes halálig tartó élet, valamint a Tanítóhivatal dokumentumaihoz hű bioetikai irányvonalak védelmét. Egyre nagyobb szükség van arra, hogy a keresztények felvállalják a közjó szolgálatának útját elmélyítve ismereteiket az egyház társadalmi tanításáról.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép