Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Angelika napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Rubens festménye
Tintoretto: Krisztus feltámadása
Bemutatták a Vatikánban Benedek pápa Jézusról szóló trilógiájának utolsó részét
2012-11-20 Forrás: Vatikáni Rádió
Joseph Ratzinger, XVI. Benedek pápa Jézus gyermekkorának szentelt kötetét november 20-án, kedden délelőtt mutatták be a vatikáni X. Piusz teremben. A sajtókonferenciát P. Federico Lombardi SJ, szentszéki szóvivő vezette, felszólalt Gianfranco Ravasi bíboros, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke, Maria Clara Bingemer brazil teológusnő, továbbá Giuseppe Costa szalézi atya, a Vatikáni Könyvkiadó igazgatója és Paolo Mieli, a Rizzoli Kiadó elnöke.
Benedek pápa Jézusról szóló háromrészes művének utolsó kötete november 21-én jelenik meg 9 nyelven mintegy 50 országban több, mint 1 millió példányban.

A Szentatya ígéretéhez híven megajándékozta Isten népét a hit és a kultúra ezen csodálatos ajándékával. A könyvbemutatón minden felszólaló hangsúlyozta Joseph Ratzinger a háromrészes mű befejezése érdekében tett hatalmas munkáját és erőfeszítéseit. A pápa 8 évvel ezelőtt kezdte el művét. P. Federico Lombardi SJ szavai szerint „csakis bátorsággal és nagy odaadással lehetett révbe érni egy ekkora munkával egy olyan időszakban, amikor az egyetemes egyház vezetése komoly feladatot igényel. Nagy hálával és csodálattal vagyunk a Szentatya iránt tudva azt, hogy sok hívő számára alapvetően fontos ez a mű. Ez a kis könyv, amelyet ma a kezünkben tartunk, nagy jelentőséggel bír” – mondta a szentszéki szóvivő a könyvbemutatón.

Ravasi bíboros beszédében kiemelte a könyv aktualitását, vagyis azt, hogy a Szentatya Jézus gyermekségtörténetének eseményeit párhuzamba állítja a mai kor történéseivel. Hangsúlyozta továbbá, hogy a mű mindenkihez szól, jól érthető, amelyben megmutatkozik a Szentatya mély alázata.

Maria Clara Bingemer brazil teológusnő beszédében azt emelte ki, hogy a könyv számos hívő ember számára nagyon nagy ajándékot jelent. A Szentatya művében a Karácsony megünneplésére hívja az olvasót, segítséget nyújt abban, hogy szívünket megnyissuk a Megváltó megszületésére egy olyan világban, mint a mai, ahol nagyon nagy szükség van az Úr Evangéliumára.

Giuseppe Costa atya, a Vatikáni Könyvkiadó igazgatója szerint ebben a műben a születendő Kis Jézus mellett mi is rátalálunk hitünk hajnalára. Végül Paolo Mieli, a Rizzoli Kiadó elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy ez a mű nemcsak a pápa könyve, hanem egy olyan emberé is, aki a legjelentősebbek között szerepel a mai európai kultúrában.

P. Federico Lombardi bevezető beszédében felidézte továbbá azt a Vatikáni Rádióban 10 évvel ezelőtt készült interjút, amelyben Joseph Ratzinger bíboros megemlítette, hogy szeretne könyvet írni Jézus alakjáról. „Az, amit szívem mélyén nagyon szeretnék, könyvet írni Jézus Krisztusról. Ha megadatna nekem ez az ajándék, legnagyobb vágyam teljesülne” – nyilatkozta 10 évvel ezelőtt a német bíboros. Ez a vágy teljes mértékben megvalósult – mondta Lombardi atya. XVI. Benedek pápa személyes érdeklődése mindig is Jézus arcának megismerésére irányult. Trilógiája első részének bemutatásakor elmondta: „Jézust ma már csak egy egyszerű példamutató emberként kezelik, Isten ügye pedig a háttérbe szorul és az emberek nem jutnak el Hozzá. Néhányakban azonban felmerül a kérdés: Jézus által valóban eljuthatunk Istenhez? A jelenkor kihívásaival akkor tudunk sikerrel megküzdeni, ha válaszolunk erre a kérdésre.”
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép