Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Gabriella napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Lassan
Czestochowai Madonnánál
Végtelen távlatok
2012-11-20 Forrás: Parókia.hu
Hit nélkül sem alkotni, sem élni nem lehet? Talán az egyik legmélyebb kérdés, amelyre számos válasz létezik. Ha hívőket kérdezünk, bár más és más szavakkal fogalmazzák meg a feletetet, a lényege ugyanaz: Isten nélkül nincsenek távlatok, és nincs értelme az életnek. Unalmas, szürke, divatjamúlt, elvont, érdektelen – a társadalom többségében ez a kép él az egyházakról. A Hit éve Hegyvidéken programsorozat kínálata alaposan rácáfolt erre a vélekedésre.
A MOM Kulturális Központban hatalmas érdeklődés mellett zajlott a budahegyvidéki keresztyén felekezetek, a helyi önkormányzat és a MOM egynapos rendezvénye.

A hit készteti az embert alkotásra, arra, hogy igazán éljen. Hit nélkül nincsenek igazi életimpulzusok, csak éldegélünk, alkotgatunk, de nincs iránya az életünknek – mondta Szabó István református püspök azon a kerekasztal-beszélgetésen, ahol keresztyén egyházi vezetők, Fabiny Tamás, Kocsis Fülöp, és Székely János is megosztották gondolataikat a hitről.

A Parókia portál néhány perces összeállításában ízelítőt kaphatnak arról, milyen volt végigsétálni a Miatyánk imakertjében, mit gondolnak a hitről a hétköznapi emberek, mit mondott a gyógyulásról Vukán Gyögy Kossuth-díjas zeneszerző, miért gondolja erős hitnek az ateizmust Freund Tamás neurobiológus, hogyan hatott egy egyházi ének a Magyarország–Svédország labdarúgó-mérkőzés után, és mit tart a hit fejlődésének legfontosabb állomásairól Pál Feri atya.

Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép