Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Almáshidai fatemplom
Templom a távolból
Révész István tábori püspökre emlékeztek
2012-11-20 Forrás: Magyar Kurír
Ünnepi szentmise keretében áldotta meg Jeney Gábor plébános a kecskeméti Nagytemplomban a 150 évvel ezelőtt született korábbi kecskeméti plébános Révész István, tábori püspök emléktábláját, melyet a későbbiekben a plébánia oldalán fognak elhelyezni.
Jeney Gábor a szentmisét Révész István tábori püspök lelki üdvéért ajánlotta fel, prédikációjában megemlékezett neves elődjének munkásságáról.

A szentmisén jelen voltak a dunakeszi római katolikus plébánia képviselői, valamint Nagypál Sándor, Kecskemét város alpolgármester. Közreműködött a Benedictus kórus.

Révész István 23 évig volt plébános Kecskeméten. Előtte Fóton, valamint Dunakeszin szolgált káplánként. Kecskeméten a tanyavilág lelki és szellemi életével, felemelkedésével foglalkozott.

A városban ő telepítette le az angolkisasszonyokat, a Jó Pásztor Nővéreket és a Népleányokat; megszervezte az angolkisasszonyok gimnáziumát. Öt tanyai lelkészséget és rengeteg tanyai iskolát szervezett. 1928 és 1929 között tábori püspök volt.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép